3. července 2018

(TŘÍ)Měsíční shrnutí: Duben, Květen a Červen 2018

Proč rovnou tři měsíce najednou? Prošla jsem si čtecí krizí, měla jsem toho moc ve škole a nebyl čas na psaní a pak jsem zase byla na dovolené a nebyl čas na čtení... Šílené, ale teď jsem tady, připravená blog posunout dál. Teď se pojďme podívat na knihy, které se mi za poslední 3 měsíce dostali pod ruku, kterých pár jsem přečetla a které a proč nejspíš ani nedočtu. A jako vždy se podívejme na nejlepší citát, oblíbené knižní hrdiny a tak dále. :)

Přečtené knížky: 5
Počet přečtených stránek: 1696 
Nové knížky: 7

Přečtené knihy: 
1. Víš, že tě miluju- duben
2. Papírová princezna- květen
3. Prokletý princ- květen
4. Palác lží- květen
5. Probuzení Simona Spiera- červen


Duben/Čtecí krize:
V dubnu jsem si prošla dosti krutou čtecí krizí, asi úplně nejhorší ze všech, které mě kdy potkaly. Rozečetla jsem minimálně 5 knih a ani jedna mě nebavila a žádnou jsem nebyla schopná dočíst. Bylo šílené rozčítat pořád další knihy a už jsem byla úplně zoufalá. Nejvíce mě zklamala Replika, protože jí napsala jedna z mých oblíbených autorek Lauren Oliver. Vzhledem k tomu, že mi chybí asi 70 stran do konce, mám v plánu ji dočíst, někdy... A taky jsem přečetla pouze jednu polovinu knížky Ten kdo stojí v koutě, protože jsem na tento typ čtení neměla náladu, ale tu v brzké době pánuji dočíst. O ostatních rozečtených nemá cenu mluvit, protože jsem se zasekla hned po pár stranách a nechci je kritizovat, když o nich nevím dost. Ale ne nakonec měsíce mě ale jedna kniha naštěstí z krize vytáhla. Byla to knížka Víš, že tě miluju, což je romantická kniha, která je prvním dílem z trilogie a hodně mě bavila! Pokud vás zajímá více knížka, která mě dostala z krize, koukněte na recenzi

Květen:
V květnu jsem téměř jedním dechem přečetla celou trilogii papírová princezna, kterou jsem si úplně užívala a rozhodně vám jí doporučuji, o každé z knížek jsem se už rozepsala v recenzích a nechci se opakovat, takže doporučuji recenzi, alespoň prvního dílu, ať víte o co jde. :)

Červen/Málo času:
Tenhle měsíc utekl nějak moc rychle. :D Protože jsem poslední tři týdny trávila v Irsku musela jsem si před odjezdem uzavřít klasifikaci, což byl totální masakr a nechápu jak jsem dokázala přečíst tu jedinou knihu. Přečetla jsem Probuzení Simona Spiera, do kterého jsem se zamilovala a všichni si knihu v létě musíte přečíst!!! Na dovču jsem jela s 5 knihami v kufru a dvě jsem si tam ještě koupila, ale přečetla jsem tam sotva 100 stránek recenzního výtisku Tisíc kousků tebe, protože jsem neměla vůbec čas číst!

Knižní přírůstky: 
  • Víš, že tě miluju?
  • Víš, že tě potřebuju?
  • Panika
  • Láskou ji nespoutáš
  • Slunce je také hvězda
  • Release
  • The Little Prince

NEJ tohohle měsíce:


Nejhezčí obálka: Obálka knížky Víš, že tě miluji je nádherná, ale stejně tak obálky trilogie Papírové princezny, takže tentokrát bez vítěze.

Nejoblíbenější postava: Bez přemýšlení vím! V Papírové princezně je vedlejší postava- Easton a já se do něj asi zamilovala :D Když jsme s kamarádkou zjistili, že se chystá pokračování z jeho pohledu malém jsme si vyřvali hlasivky nadšením. 

Knižní místo, kam bych se chtěla nejvíce podívat: Tři měsíce, ale žádné knižní místo kam bych chtěla jet... Smutné ne? Ale přece jen bych si tady vybrala, jen se jedná o skutečné místo a to Kalifornii, kde se odehrává dej knihy Víš, že tě miluju.

Nejkrásnější citát: Světlá barva kůže by neměla být automaticky považovaná za normální o nic víc než heterosexualita. Vlastně by se za normální nemělo považovat nic. -Simon Spier“

Vím, že tenhle článek byl jiný než ostatní měsíční shrnutí, ale doufám, že se vám i přes to líbil. Snažila jsem se ho moc nenatahovat, aby jste se dočetli až do konce, takže už žádné zbytečné okecávání! Během prázdnin mám v plánu hodně číst a hodně psát a slibuju, že doženu všechny svoje resty! A nakonec mám na vás otázku, na kterou mě opravdu hodně zajímá vaše odpověď a to, jak to máte vy s čtecími krizemi. 


6 komentářů:

  1. Já jsem také poslední měsíce měla slabší, zato v červnu jsem se polepšila. :)) Držím palce, ať ti teď přibude víc času na čtení a narazíš na samé skvělé knihy. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak žádnou z uvedených knížek, jsem nepřečetla. Snad jen dvě z těch, co ti nově přibyly do knihovničky (Láskou ji nespoutáš a The Little Prince).
    Simon už mi ale leží na nočním stolku vedle postele, takže se do něj co nevidět pustím :) Doufám, že se mi bude líbit tak jako tobě :)

    OdpovědětVymazat
  3. Duben, květen i červen pro mě byly dost slabé měsíce. Naštěstí teď v červenci vše nahrazuji a už čtu dvanáctou knihu! :D Článek se mi četl moc příjemně, je opravdu povedený. :)
    Z tebou uvedených knih jsem nečetla snad ani jednu. Ale na některé z nich si dělám zálusk, tak snad se k nim brzy dostanu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, jsem ráda, že se ti článek líbil :) Já teď nebyla vůbec doma, takže budu dohánět v srpnu :D

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)