25. května 2018

Do knihovny #4

Jsem veliký knihomol, který naprosto touží po obrovské knihovně plné knih, ale moje peněženka to asi nepochopila a pořád je prázdná. :D Ještě to štěstí, že existují knihovny! Jak jsem psala v minulých dílech, naše knihovna byla ten typ, kde neměli vůbec nic, ale bez legrace, knih tam bylo minimum a všechny zajímavější kousky byly pořád vypůjčené a když vyšla nějaká novinka, do naší knihovny se dostala nejdříve tak za rok. Proto jsem začala chodit do vědecké knihovny a nikdy se mi nestala, že by nějakou knihu neměli, vše mají alespoň dvakrát a mají tam každou knihu, na kterou pomyslím. Úplný ráj. :) No a jaké knihy jsem si vybrala tentokrát.



1. Probuzení Simona Spiera- Knížka, která teď hodně vyniká ve knižním světě. Na instagramu jí představil téměř každý, takže jí nešlo přehlédnout. Jedná se o knihu, jejíž hlavní hrdina je gay. Já jsem žádnou knihu z LGBT literatury nečetla, ale už delší dobu jsem to plánovala. Nejvíce mě svou anotací zaujal právě Simon, takže jsem se rozhodla jít do toho. Kniha má opravdu hodně pozitivní ohlasy a dost vysoké hodnocení na databázi knih. V červnu bude mít v Českých kinech premiéru film, který je natočen posle knihy, takže jsem chtěla mít přečteno dříve, než se vydám do kina.

2. Láska & Gelato- I když léto oficiálně ještě nezačalo, venku to vypadá že ano a já díky tomu dostala náladu na čtení letních romantických oddychovek. Tuhle knihu mi jednou doporučovala kamarádka už dříve, ale já na ní neměla moc času. Teď když jsem ale uvažovala nad letním čtením vzpomněla jsem si na ní. Vůbec nevím o čem knížka vypráví, ale ani si to nechci zjišťovat, protože anotace těchto knížek většinou prozrazují až moc. nachám se tedy
překvapit a těším se na čtení.

3. O myších a lidech- Ačkoliv si to nejsem moc ochotná přiznat, maturita se pomalu, ale jistě blíží. Příští rok jdu do třeťáku a z maturitní četby mám přečtené maximálně tak 3 knížky. Proto jsem se odhodlala a sáhla po další maturitní četbě. K této knize je i zfilmovaný film, který je opravdu hodně podobný knize. Zatím jsem tedy viděla film a i když to nebyl můj šálek kávy, děj byl zajímavý, konec byl nečekaný a myslím si, že vzhledem k tomu, že má kniha pouhých 100 stran, mělo by to být v pohodě čtení. A mluvit se o knize rozhodně dá, takže doporučuju zařadit si i na váš seznam. :)

4. Harry Potter a tajemná komnata- Už minule jsem se přiznala, že jsem ještě nikdy nečetla tuto epickou sérii. Ale rozhodla jsem se to postupně napravit! Už jsem měla svojí premiéru a přečetla jsem si první díl. Vzhledm k tomu, že příběh znám, bylo to odpočinkové čtení, ale protože je to opravdu skvěle napáno, cítila jsem se jako v pohádce a vždy jsem si u čtení opravdu pořádně odpočinula.



14 komentářů:

  1. Přiznám se, že já knihovny nemám ráda (a to studuju knihovnictví, ale spíš bych chtěla pak díky vědomostem, které získám do nějakého vydavatelství :-D). Z knih jsem četla Harryho (několikrát, koukej ho přečíst je to boží, já ho teď čtu v angličtině :-D) a O myších a lidech miluju knihu i film. :-) Určitě se na něj po přečtení mrkni. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo knihovny nejsou to co knihkupectví, ale co se dá dělat :D

      Vymazat
  2. Jediné, co jsem nečetla, jsou Láska a gelato. Všechno ostatní je úžasné!

    upandy.hys.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, aspoň vím, že se mám opravdu na co těšit :)

      Vymazat
  3. Do knihovny si také ráda zajdu. Člověk by nevěřil, jaké poklady objeví. Z knih jsem četla akorát HP, kterého miluju a ráda bych si přečetla Lásku a gelato. :) Přeju příjemné čtení.

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám knihovny strašně ráda:D. Jinak Simona jsem četla taky a byla to nádherná knížka:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jsem jí rozečetla a zatím se mi moc líbí :)

      Vymazat
  5. Simon byl skvely a o Harrym se nebudu ani vyjadrovat, to je proste laska :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna jsem dočetla Simona a bylo to dokonalé! :)

      Vymazat
  6. Já osobně knihovny ráda nemám. Půjčuji si tam jen povinnou četbu, kterou doma mít nemusím. Jde možná o to, že na mě jedna z knihovnic působí hrozně špatným dojmem, možná na tom má vliv hlavně to, že tam téměř nikdy není nic, co by se mi líbilo. Navíc prostě chci mít každou přečtenou knihu doma. Co se týká tvého výběru, ze všech čtyř knih si na dvě z nich dělám taky zálusk. Nedávno jsem viděla film Já, Simon a hrozně se mi líbil, takže pro mě kniha bude nutností. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, naprosto ti rozumím. Já jsem svoje knihovnové dilema vysvětlovala v minulých článcích Do knihovny. Teď nechodím do knihovny, ale objednávám si knihy z vědecké knihovny, kde mají úplně všechno! :) Taky bych chtěla vše ve své knihovničce, ale bohužel na to nemám no, co se dá dělat :D

      Vymazat
  7. Oooh bože! Harry Potter! Ty nové obálky jsou něco tak strašně krásnýho! ♥ :D Úplně jsem dostala náladu přečíst si zas celou sérii znovu jenom při pohledu na tu obálku... no jo, pravý potterhead se pozná :D
    Na Probuzení Simona Spiera se chystám, ráda bych totiž zašla na film. Nerada koukám nejdříve na film, a pak až čtu knížku, takže se do toho budu muset pustit co nejdříve.
    Myslím, že tvůj seznam je určitě super :) Nechybí tam klasika, romanťárna ani Harry Potter (obzvlášť za toho ti dávám milion palců nahoru), takže ideální :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Ty obálky jsou DOKONALÉ s tím naprosto souhlasím :) Taky se chystám i na film Já, Simon a jsem hodně zvědavá jestli nezklame, kniha byla totiž boží!

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)