17. ledna 2018

Mini Recenze: Čemu jsem věřila

Co je zač knížka Čemu jsem věřila? Jedná o romantickou knihu, která je plná letní lásky a navrátů do minulosti pomocí myšlenek. Knížku mi už celkem dávno doporučila kamarádka a už dlouho jsem si jí chtěla přečíst. Když na ní došla řada, nelitovala jsem, ale ani zrovna nešílela nadšením.

Hlavní postavou knížky je dívka jménem Gwen, která žije se svou rodinou na ostrově, kde se mimo letní sezonu nic neděje. Gwen odjakživa snila o tom, že ostrov opustí. Všichni se tam znají, nic se nikdy neutají a hlavně se ostrov dělí na dvě část lidí, ti kteří přijedou jen v létě do svých domů na pláži a na lidi, kteří tam žijí celý rok a v létě pracují pro turisty. Jenže tohle léto bude v něčem jiné, na letní brigádu přijíždí i Cassidy Somers, kluk kterého Gwen už nikdy nechtěla vidět. Zatímco on je neuvěřitelně pohledný a pochází z bohaté rodiny, její rodiče se celý rok dřou, aby dokázali splatit účty za léčbu Gwenina bratra. Zdá se, že nemohou být odlišnější a navíc mezi nimi  jako bouřkový mrak visí jedna událost, která se stala na jaře.


Knížka je hodně čtivá a je opravdu dobře napsaná. Hodně se mi líbilo, že autorka na nás hned nevysypala události z minulosti, ale během knížky nám je pomalu odkrývala. V tomhle ohledu mě knížka bavila nejvíce, dozvídat se, co vlastně bylo tehdy v březnu. Co se týče děje v přítomnosti, bavil mě číst, ale nebyl nijak závratný. Postavy mi byli sympatické, i když s hlavní postavou Gwen moc společného nemám. U knížky jsem se dokonce párkrát zasmála.

Knížku bych celkově hodnotila 3 a půl hvězdičkama, protože i když mě bavila, brzy zapomenu o čem byla. Je to příjemné oddechové čtení, které určitě stojí za to. 

4 komentáře:

  1. To vypadá opravdu jako super oddechovka. Dám si ji do oblíbených a ještě popřemýšlím, jestli by to nebylo fajn čtení na odpočinek. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze, přesně po takovéhle knize jednou za čas ráda sáhnu, jako po oddechovce. :))

    OdpovědětVymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)