13. prosince 2017

Kód horečky - názor

Tento článek bude něco jiného než recenze a klasické články u mne na blogu. Pár z vás mi napsalo a ptali jste se mě, na můj názor na druhý prequel k sérii Labyrint. Já jsem knížku přečetla už dříve, ale po dočtení pro mě bylo hodně těžké utřídit si myšlenky a vytvořit si nějaký názor. Rozhodla jsem se, že recenzi na tuhle knížku psát nebudu, ale pokud Vás zajímal můj názor tak se vám ho pokusím vysvětlit.

Pro začátek určitě řeknu, že jsem nevím jestli ráda za to, že jsem si knížku přečetla, protože nebyla zbytečná a vyloženě nudná, ale zase na druhou stranu mi zhroutila představu konce posledního dílu.

Rozhodně musím uznat, že jsem konečně dostala odpovědi na spoustu svých otázek a celkově si ujasnila pohled na vytvořený svět. Více jsem poznala postavy a byla jsem ráda, že jsem se s některými znovu setkala. Tím, že jsem si ve knížce více zamilovala a poznala některé postavy, tím více a více jsem přemýšlela nad tím, že proklínám autora knihy, za to, jak jejich životy skončily. Musím uznat, že je celý příběh výborně promyšlený, ale rvalo mi nervy pomyšlení na to, že to celé skončilo tak jak to skončilo. Je to těžké vysvětlit, ale po dočtení třetího dílu mi konec série nepřipadal zase tak drastický a byla jsem s ním smířena. Ale po dočtení právě této knížky se mi zhrotila celá má představa a naprosto jsem nechtěla, aby konec byl takový, jaký byl. Díky detailům, mi bylo hrozně líto osudů jednotlivých hrdinů.

Celkově knížka byla zajímá plná nových informací, ale rozhodně mi v ní scházelo více akce, protože se chvílema prakticky nic nedělo.
Nejvíce mě odrovnal konec knížky, který byl (co se Terezy týče) naprosto neuvěřitelný. Neustále jsem si přemítala první díl série a říkala jsem si, jak to bylo popravdě.

Nemůžu se rozhodnout, jestli autora nenávidím, nebo obdivuju. Musím uznat, že dokázal napsat vše tak, aby to mělo smysl a mám pocit, že měl každou maličkost promyšlenou. Celá trilogie má úžasný nápad, spád a je velice čtivá. Jenže kvůli prequelu jsem ho začala nenávidět za to, jak mohlo vše dopadnout vlastně naprosto špatně, jak nechal nedořešená vztahy našich hrdinů a hlavně za to, že se některé postavy ani nedozvěděli skutečnou pravdu.

Jak jsem psala na začátku, mám velice smíšené pocity, ale minimálně jsem si jistá, že přečtení Labyrintu nelituji, i když mi chvílema dráždil nervy. Rozhodně potřebuju, aby jste mi napsali váš celkový názor na tuto knihu. Jen vás prosím, aby jste komentář obsahující spoiler označili a někomu, kdo má teprve v plánu číst nezničili čtení. 

6 komentářů:

  1. ja cetla jen tu hlavni trilogii a ty dve doplnujici knihy me uz vubec nelakaly...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chtěla znát odpovědi na otázky, které mi po dočtení původní trilogie vrtaly hlavou a ty jsem dostala. Naštěstí :D

      Vymazat
  2. Anonymní16 ledna

    Mě to bavilo, ale ten konec mi taky nedal spát.

    OdpovědětVymazat
  3. Knížky jsem nečetla, ale už jsem o nich něco málo slyšela :). Ale jak jsi to popsala ve svém názoru, začíná mne to docela lákat, i když máš ty smíšené pocity. Já hlavně miluji jakékoliv nečekané a dramatické konce :D. Na knihy mrknu, díky za tip :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Série určitě stojí za přečtení a nečekaný téměř šílený konec najdeš tady, takže doporučuju! Jsem ráda, že jsem ti poradila :)

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)