3. března 2018

Měsíční shrnutí Únor 2018

Je to neuvěřitelné, ale další měsíc tohoto roku už je za námi a proto je čas na měsíční shrnutí! Zase se tedy podíváme na přečtené knížky, počet přečtených stran, nové přírůstky v knihovničce, oblíbené citáty a třeba oblíbené knižní hrdiny. Jak už jsem psala, cílem není nadhánět se velkými čísly, ale čtení si užívat! 



Přečtené knížky: 3
Počet přečtených stránek: 1104
Nové knížky: 1

Přečtené knihy: 

1. Chvíle před koncem- K této knížce jsem se dostala jen úplnou náhodou a ani jsem jí neměla v plánu číst. Neznala jsem jí a anotace mě moc nezaujala. Jenže jsem přece jen byla zvědavá, jaká knížka bude a pustila se do ní. Hned prolog mě totálně odrovnal. Prozradím vám, že tam populární středoškolačka Sam, hlavní postava knížky, popsala svojí smrt. Celá knížka mě neustále něčím překvapovala a bylo to jedno velké WOW. Zamilovala jsem si Lauren Oliver, protože opravdu umí psát. Všechno do sebe zapadalo a styl psaní byl neuvěřitelně čtivý. Kniha je taky plná moc pěkných citátů a myšlenek. Je to jedna z nejlepších knížek, které jsem kdy četla, takže dostává plných 5 hvězdiček!


2. Proč jsme se rozešli- Knížka s velmi originálním zpracováním, protože se jedná o dívčí román, který nepopisuje cestu ke vzniku nového vztahu, ale k jeho konci. Je to dívčí román, který je ilustrovaný. Celá knížka je něco jako dopis, kde Min vysvětluje svému bývalému klukovi, proč se rozešli. K dopisu patří ještě velká krabice věcí, které Min nasbírala během jejich vztahu a teď je mu vrací. Nejsou tady žádné očíslované kapitoly, ale i tak je kniha je rozdělena na 43 částí. Vždy je obrázek jedné věci z krabice a k ni se pojí příběh. Knížka je čtivá, milá a originální, ale příběh se chvíle táhnul, což mi nakonec vynahradil celkem nečekaný konec. Ilustrace jsou moc pěkné a i díky nim mě knížka bavila. Nakonec jsem jí dala 4 hvězdičky.

3. Historie nás dvou- Knížka, která je volně navazující na první díl Umění předstírat od autorky Rachel Harris. Já jsem velký milovník autorky a jejich knížek a první díl knížky jsem si zamilovala. Druhý díl jsem dlouho odkládala, protože je z pohledu jiných dvou postav a já se bála zklamání. A bohužel oprávněně. Je to romantická knížka, která je milá a zajímavá, ale chvílema mě už hodně nudila, samozřejmě našli se i zajímavější pasáže, které mě bavili, ale celkově knížka nebyla dost dobrá. Autorka píše hodně dobře, takže jsem opravdu prahla po něčem více. Nakonec jsem přimhouřila oči a dala jí 3 hvězdičky, ale s odřenýma ušima.


Knižní přírůstky: 
  • Replika- Po tom, jak moc jsem se zamilovala do Lauren Oliver, jsem tuhle originální nádhernou knížku prostě nemohla nemít! Pokud o knížce nic nevíte, je to kniha, která má dvě hlavní hrdinky a dá se číst z obou stran. Určitě stojí za to si o ni zjistit více. Já jí mám v plánu číst během března. :)


NEJ tohohle měsíce:


Nejhezčí obálka: Upřímně řečeno, není zrovna z čeho vybírat, protože obálka Historie nás dvou je podle mě hodně nepovedená a obálka Chvíle před koncem se mi taky zrovna nelíbí... Takže vyhrála knížka Proč jsme se rozešli, která má obálku milou a pěknou, ale žádná bomba :D


Nejoblíbenější postava: Alyssa. I když to byla jen vedlejší postava, téměř se v knize nevyskytovala a Historie nás dvou byla celkem zklamání, moje láska ke knížce Umění předstírat přetrvává. Alyssa je hlavní postavou v prvním díle a já jsem si jí hodně oblíbila, takže každá stránka se se objevila mi dělala radost.


Knižní místo, kam bych se chtěla nejvíce podívat: V knížce chvíle před koncem bylo oblíbené místo hlavní postavy, které si jako malá pojmenovala Husí skála. Je to balvan, kam chodila jako malá, protože se cítila svobodně a volně, bylo jí tam dobře. Takže bych si vybrala Husí skálu.

Nejkrásnější citát: "Možná si můžete dovolit čekat. Možná před sebou máte nějaké zítra.  Možná před sebou máte tisíc zítřků, nebo tři tisíce, nebo deset, tolik času, že se v něm můžete koupat, válet se v něm, propouštět ho mezi prsty jako mince. Tolik času, že jím můžete plýtvat. Ale pro některé z nás je jen dnes. A fakt je ten, že to člověk nikdy neví. " Lauren Oliver



Únor tedy celkově hodnotím pozitivně. Sice se tady našlo jedno zklamání, ale našla jsem Lauren Oliver, kterou jsem si naprosto oblíbila a zamilovala si její styl psaní. V knihovničce mi přibyla další její nádherná knížka, takže se mám na co těšit. Ke svojí čtecí výzvě mám našlápnuto dobře protože mám přečteno 5 knížek z 25 a to máme za sebou teprve dva měsíce. Jaký byl váš čtecí únor?

8 komentářů:

  1. Já jsem dala nakonec za únor osm knih, protože povinná četba má po většině málo stran a tak rychle utíká.. a knižní výzvu mám docela slušně rozjetou 12/40.. Takže u mě dobrý :D Proč jsme se rozešli jsem četla minulý rok a celkem se mi líbila :)
    Měj se krásně ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 8 je krásné číslo! S takovým tempem dáš mnohem více než 40 :) A děkujii!

      Vymazat
  2. Knihy vyzerajú zaujímavo, čítala som z nich iba jednu a to tú prvú. Páčila sa mi, ale na druhej strane neustále opakovanie jedného dňa ma ku koncu už nebralo tak ako na začiatku, ale námet knihy je naozaj super :-) Mne sa vo februáry podarilo prečítať sedem kníh, tak dúfam, že v marci sa mi bude dariť rovnako :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, ale mě to strašně moc bavilo! Sedm taky parádní číslo, gratuluji :D

      Vymazat
  3. Historie nás dvou mě celkem zaujala. :) Tři knihy jsou pěkné číslo, zvlášť když byl tak krátký měsíc. Mě se podařily přečíst 4 knihy. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Z uvedených knížek jsem četla jen Chvíli před koncem, ta se mi líbila hodně. Proč jsem se rozešli vypadá hodně zajímavě a originálně, určitě se na ní mrknu, díky za tip! :) S tou obálkou souhlasím, o žádné výstavní kousky se zrovna nejedná :D Citát je krásný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee jsem ráda, že jsem tě navnadila! A moc děkuji za milý komentář, jsem ráda, že jsme se ve všem shodli :) :)

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)