13. dubna 2020

Tipy na seriály #2

Krom knížek jsem i velkým milovníkem seriálů. Sledováním seriálů sice trávím mnohem více času, než bych chtěla, ale je to aktivita, u které si odpočinu a změním své myšlenky. Nejhorší je pro mě vždy ta chvíle, kdy mi nějaký seriál skončí a hledám nový, u kterého budu trávit svůj čas. Vždycky mám pocit, že ty nejlepší seriály už jsem viděla a nemůžu najít žádný, co by mě zaujal. Proto čtu hromady článků s tipy na seriály a sleduji všemožná videa, kde hledám inspiraci. Doufám, že tento článek bude inspirací pro vás a najdete tady seriál, který si zamilujte. Stejně jako v minulém článku tipy na seriály jsem vybrala tři naprosto rozdílné seriály, aby si každý z vás našel nějaký, který ho zaujme. 

Elite (originál španělsky, anglický dabing)
Seriál, který jsem si zamilovala natolik, že ho považuji za nejlepší seriál, jaký jsem kdy viděla, a to už jsem jich viděla opravdu hodně! Elite je španělské středoškolské drama, které už se dočkalo tří sérii o osmi dílech po padesáti minutách. Na začátku příběhu zjišťujeme, že na střední škole byla zavražděna jedna studentka. Příběh ale začíná zhruba o půl roku dříve, kdy na elitní soukromou střední školu nastupují tři noví žáci z nižších společenských poměrů. Sledujeme vztahy mezi postavami a postupně nám je odkrýván příběh, který spěje k vraždě jedné z hlavních postav. Postupně jsou nám ukazovány i části výslechů ohledně vraždy. Tento seriál je neskutečně dobře zpracovaný. Je šíleně napínavý, originální, chytlavý, postavy zde mají zajímavé životní příběhy a postupně se vyvíjejí jejich charaktery. Opravdu si ho nejde nezamilovat! Rozhodně ho doporučuji úplně všem!

Alexa a Katie (i český dabing)
Komediální americký seriál, který ukazuje vážné téma zábavným způsobem. Hlavními hrdinkami jsou dvě nejlepší kamarádky, středoškolačky Alaxa a Katie. Alexa má rakovinu a kvůli chemoterapii ji začnou vypadávat vlasy, a to v dobu před nástupem na střední školu. Katie ji v tom nechce nechat samotnou, a tak si taky oholí hlavu. Společně se snaží řešit všechny problémy, které se jim staví do cesty. Tento seriál je postaven především zábavným způsobem, ale i přesto je v něm spousta krásných a dojemných momentů. Zatím vyšly tři série, které mají okolo deseti dílů po zhruba dvaceti minutách a v červnu se dočkáme čtvrté série. Tento seriál mě neskutečně překvapil, protože jsem se na něj začala dívat bez jakéhokoliv očekávání a neskutečně jsem si ho zamilovala. Pokud začnete koukat dejte tomu aspoň tři díly, protože chvíli trvá než se do něj ponoříte.

Love is Blind (pouze anglicky) 
V tomto případě se nejedná přímo o seriál, ale o reality show. Love is blind se na Netflixu dlouhou dobu držela v TOP 10 a obletěla už opravdu celý internet. Snad každý už o ní slyšel, ale ne každý této reality show dal šanci a já bych vás na ní ráda nalákala. Jde o "sociální experiment", ve kterém ženy a muži randí aniž by se viděli - jen si povídají přes stěnu. Postupně si povídají s několika potencionálními partnery, poté se "scházejí" jen s těmi, se kterými si rozumí a nakonec se některé páry zasnoubí - až poté se setkají tváří v tvář. My jako diváci sledujeme jejich příběh až do svateb. Sledování Love is blind je neskutečně návykové. Ať už to budete sledovat, protože vás budou zajímat osudy párů, nebo protože vás bude bavit neskutečná bizarnost některých situací, tak vás to prostě bude bavit. Nečekala bych že se dodívám do konce, ale opravdu mě to vtáhlo a dokonce se těším na novou sérii s novými lidmi. Myslím si, že pro relax, pobavení a zlepšování angličtiny je to ideální. Věřte mi, že už jen kvůli dramatickým svatbám to stojí za to! :D Zatím vznikla jedna sérii, která má 11 dílů po 50 minutách.

Doufám, že vás alespoň jeden z těchto seriálů zaujal. Já mám všechny tři opravdu neskutečně ráda a věřím, že si je oblíbíte stejně, jako já. Pokud potřebujete více inspirace, tak v předchozím článku najdete tipy na jiné tři skvělé seriály! Budu moc ráda, když mi do komentářů dáte vědět, který ze seriálů vás zaujal a jaký seriál je váš nejoblíbenější.

20 komentářů:

  1. Já seriály a filmy moc nesleduju, když už ale něčemu propadnu, tak doslova. Nedokážu se od toho odtrhnout. Jedním úžasným seriálem je Victorie a teď momentálně ujíždím na Luciferovi, který je na netflixu. Mám z toho mrhání času fakt výčitky, protože mám hodně práce a do toho dělám diplomku, ale prostě se nedokážu ovládnout :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zase každý přece potřebuje nějaké to odreagování! :)

      Vymazat
  2. Jo jinak Love is blind jsem taky sledovala a propadla tomu(zhlédla jsem to doslova během 24 hodin včetně spánku), další trochu bizár je i The circle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi viděl vážně hodně rychle! :D Jinak děkuji za tip!

      Vymazat
  3. Elite je skvělý seriál 💛 ale máš tam chybu: Elite je španělské středoškolské drama, které už se dočkalo tří sérii o třech dílech po padesáti minutách.

    V jedné sérii nejsou tři díly! ❤

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě tam má být o osmi dílech, moc děkuji za upozornění, hned to opravím :)

      Vymazat
  4. Na Elite jsem slyšela samé pozitivní recenze, takže jsem si jí přidala na seznam :-) Love os blind jsem zkoukla, a šílela jsem u toho :-D Někteří soutěžící mi přišli neskutečně přehnaní :-D Já jsem teď na Netflixu rozkoukala Stranger Things a zároveň čtu i knížku, a je to pecka! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tě Elite zaujalo, je to vážně neskutečně úžasné!!! A děkuji za tip :)

      Vymazat
  5. Ani jeden seriál jsem neviděla, ale o Love is blind jsem slyšela. :) Díky tvým popisům mě všechny zaujaly a mám chuť si hned jít něco pustit. :) Děkuji za tipy.

    OdpovědětVymazat
  6. Mezi šestnáctým a dvacátým rokem jsem se hodně díval na anime, pak jsem přešel na západní hrané seriály, ale nakonec mě to nějak pustilo. Teď mám už několik měsíců rozkoukanou Castelvanii na Netflixu a budu rušit předplatné, protože mě nějak vůbec nebaví sedět "u televize". Myslím, že je to především proto, že jsem seriály bral jako "výukový program" pro zlepšení se v cizích řečech a když to splnilo svůj účel, ztratilo to pro mě hodnotu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně chápu! Já to stále vnímám krom relaxu i jako nástroj na zlepšování angličtiny, protože se stále mám kam posouvat a těší mě, že ten posun díky seriálům opravdu vidím :)

      Vymazat
  7. Ani jeden není můj šálek kávy, ale seriály jinak miluji :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to jsem se opravdu snažila vybrat tři úplně různé seriály! :D

      Vymazat
  8. Na střední jsem seriály používal jako snadný způsob rozšíření si slovní zásoby, obratů a hovorových výrazů v cizích jazycích. Což se mi později hodilo, jak v běžné komunikaci, tak do překladů. :) Dnes už mi to moc nedává a jak jsem začal znovu psát, táhnou mě víc knihy.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak dlho som nepozerala nejaký seriál, keďže časovo nato nejako nemám čas, ale rada by som si už konečne niečo aj pozrela :D Ale inak s týchto sa mi všetky zapáčili takže sa po nich poobzerám :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já teď zrovna sháněla něco, co se nebere moc vážně, ale není úplný nesmysl. Možná by mi sedly Alexa a Katie, tak to nejspíš zkusím. Co jsem na jaře dokoukala Zoey's extraordinary playlist, což bylo dost praštěný, ale přesto mě to bavilo, hledala jsem něco podobného ražení (tématem spíš ze života, vtipný a tak). Tak uvidím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tě nějaký z nich zaujal, věřím, že se ti bude líbít :)

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)