14. února 2020

Knihy, které mě rozesmály #3

Každý čtenář preferuje jinou literaturu, ale snad nikdo jednou za čas nepohrdne skvělému vtipnému příběhu. Pořádně se u knížky zasmát je k nezaplacení, ale veliké množství příběhů, které to slibují, nakonec třeba vůbec vtipné nejsou. Já bych vám dnes ráda představila tři knížky, které mě opravdu hodně rozesmály a řeknu vám o nich tolik, aby jste poznali, zda budou to pravé i pro vás. Každý máme jiný smysl pro humor, a tak je důležité si ke čtení zvolit správný příběh. Knížkám, které mě rozesmály už jsem se věnovala ve dvou článcích, kde najdete tipy na další vtipné příběhy, takže pokud vás nezaujme žádná z tohoto výběru nemusíte zoufat, třeba ideální knihu pro vás najdete v jednom z předchozích článků.



Saturnin
Naprostá klasika, ke které jsem si našla cestu jen díky maturitní povinné četbě! Saturnin je neskutečně vtipný příběh o svérázném výstředním sluhovi, který vymýšlí jednu šílenost za druhou. Na začátku příběhu přestěhuje svého pána z bytu v Praze na loď a všude o něm vypráví dobrodružné historky. Dále v příběhu poznáváme další velice komické postavy a celý příběh se rozvíjí. Snad nikdy jsem se u knížky nesmála tak, jako právě u Saturnina. Autor příběh vypráví s naprostou lehkostí a styl jeho humoru je jedinečný. Myslím si, že se do Saturnina zamiluje úplně každý a rozhodně vám všem doporučuji se do tohoto příběhu ponořit. Já jsem si knížku poslechla v audio verzi namluvené Oldřichem Víznerem, což byl ohromný čtenářský zážitek.

Úsměv
Komiksový příběh o holce, která si vybila přední zuby a musí si projít šíleným procesem rovnátek. V této knížce je veliké množství vtipných situací, které určitě pobaví každého, kdo někdy měl nebo stále má rovnátka. Ve spoustě scén se určitě najdete a zasmějete se. Hodně mě zaujalo, že teto příběh není fikce, ale je podle skutečnosti. Autorka knížky si v dětství opravdu vybila přední zuby a všechno, co v knížce popisuje si zažila. Já rovnátka mám a během čtení jsem se opravdu zasmála a v některých situacích se přesně viděla. Ale myslím si, že tohle je přesný případ knihy, která nemusí pobavit každého. Takže pokud jste si rovnátky neprošli, nejspíš vás kniha zase tolik nerozesměje. Každopádně věřím, že ten kdo rovnátka zažil a měl během nich i nějaké ty komplikace, tak se u knihy určitě zasměje stejně, jako já.

Kafe a cigárko
Sbírka neskutečně vtipných historek, kterou napsala talentovaná herečka Marie Doležalová. Kafe a cigárko jsou příběhy z jejího hereckého života, u kterých jsem se nejednou smála na celé kolo. Marie umí velice poutavě a zábavně psát, a také má co vyprávět. Každý příběh je ucelený a má své hlavní téma. Skrz její vyprávění máte jako čtenář možnost nahlédnout do zákulisí herectví, jak v divadle tak na obrazovce. Marie ukazuje dobré i ty slabší stránky její profese, ale nikoho v knížce neuráží a nijak si nestěžuje. Právě naopak jde vidět, že herectví miluje. Pokud máte tuto herečku rádi nebo vás zajímá zákulisí hereckého života a chcete se zasmát, tak je knížka přímo pro vás. Já jsem si ji pustila v audio verzi, kterou namluvila sama Marie a rozhodně to můj čtenářský zážitek o kus pozvedlo. Je skvělé, když vám své příběhy vypráví přímo autorka.

Tak to byly další tři knížky, které mě rozesmály. Pokud jste ještě nečetli předchozí dva články na stejné téma, tak to určitě napravte, protože v nich najdete tipy na dalších, dohromady šest, vtipných knížek. Doufám, že jste našli inspiraci ke čtení a že vás alespoň jedna z těchto skvělých tří knížek zaujala. Budu moc ráda, když mi dáte vědět, kterou byste si rádi přečetli, a jaké knihy rozesmály vás.

12 komentářů:

  1. Nečítala som ani jednu z kníh, takže ďakujem za tip :-) Mňa pobavila kniha 100r. starček, ktorý vyliezol z okna a zmizol :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za tip, určitě si o knížce zjistím vice :) A jsem moc ráda, že tě knihy zaujaly!

      Vymazat
  2. Kafe a cigárko jsem měla pouze v ruce v knihkupectví a to, co jsem četla bylo velmi dobré :D Že bych si konečně po těch letech už pořídila?:D

    OdpovědětVymazat
  3. Kafe a cigárko je hrooozně dobrý, taky jsem se u toho nasmála :))

    OdpovědětVymazat
  4. Z knih jsem četla akorát Saturnina a musím říct, že ten mě nerozesmál. Patřím do malé skupinky těch, kteří v něm žádné velká zalíbení nenašli. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě mrzí, ale chápu to. Každý máme prostě jiný smysl pro humor :)

      Vymazat
  5. Mě třeba vždycky rozesmějí Drahokamy nebo obecně cokoli od Gier, to je sázka na jistotu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Drahokamy už má doma několik let a pořád jsem se do nich (z neznámého důvodu) nepustla :D možná to konečně napravím!

      Vymazat
  6. Hezká recenze. Říká se, že smích prý lečí a nejspíše na tom bude něco pravdy, ač osobně spíše preferuji tragédie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) A máš pravdu, že něco na tom bude!

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)