25. dubna 2018

RECENZE: Víš, že tě miluju?

Knížka Víš, že tě miluju? je prvním dílem k ve světě velmi úspěšné oblíbené trilogie.

U nás zatím k této sérii vyšly dva díly a na poslední závěrečný, se čtenáři dočkají už v létě! Mě se knížka v knihkupectví a na instagramu líbila už dlouhou dobu hlavně kvůli své obálce, ale nijak jsem nezjišťovala o čem přesně vypráví. Jednou jsem si ale potřebovala zlepšit náladu, takže jsem zavítala do knihkupectví, kde se na mě tato kráska usmívala a já jako milovník romantických knih neodolala.
Autorkou knížky je Estelle Maskame, která začala psát už ve svých 13 letech a tuto knihu dokončila už ve svých 16-ti! Tímto mě osobně hodně nadchla, protože napsala hodně povedenou knihu, už v tak nízkém věku a byla tehdy mladší než jsem já teď, hodně inspirující. Nyní jí je 21 let, žije ve Skotsku a pokračuje ve psaní.

Hlavní postava knížky je Eden, která odjíždí na celé léto do Kalifornie. I když se to může zdát jako vysněné prázdniny, opak je pravdou. Eden totiž jede navštívit a pokusit se zlepšit vztah se svým otcem, který před třemi lety opustil její mamku a teď, když má lepší práci, větší dům a novou rodinu, zve jí na léto k sobě. Eden se netěší na poznávaní nových lidí, ale vidina teplého léta ve Slunečné Kalifornii jí přeci jen lákala, a taky útěk od svých problémů. Seznamuje se se svou nevlastní matkou a třemi nevlastními bratry, všichni jsou k ní milí, až na toho nejstaršího-Tylera. Nevyzná se v jeho divoké povaze, nechápe jeho vysoké ego a nemůže vystát jeho drzý pohled. Jenže se spolu nečekaně sblíží a když poznává jeho svět, nemůže na něj přestat myslet. Začíná ztrácet hlavu pro lásku, která je zakázaná.

Knížka Víš, že tě miluju? je romantická knížka, která se ve své kategorii řadí mezi lepší průměr. Je moc mile napsána a i když příběh není nijak šíleně neuvěřitelný, je hodně čtivý. Zápletka knížky je originální a zajímavá a hodně dobře je udělané postupné poznávání postav. Některé postavy mi byly velmi nesympatické, což je podle mě dobře a byl to úmysl, protože každý ve skutečnosti taky není fajn. Eden mi jako hlavní postava naštěstí sympatická byla, i když mě občas něčím menším naštvala. Tyler mě hodně zajímala bavilo mě o něm zjišťovat více. Celkově mě kniha bavila a dokonce mě dostala z větší čtecí krize, takže jupí jej a děkuji! :D

Během čtení tohoto dílu, jsem si pořídila i pokračování, protože chci v sérii určitě pokračovat. Bavil mě milý a čtivý styl psaní autorky. A celkově mě příběh a postavy zaujaly natolik, že chci jejich příběh prožívat dál. Mám radost, že se jedná o trilogii a jsem hodně zvědavá kam se příběh bude vyvíjet dál! Rozhodně vám tuto sérii doporučuji jako letní oddychové čtení, protože to rozhodně stojí za to a věřím, že se vám námět bude líbit tak jako mě. Ještě chci říct, že je to první kniha, kterou jsem četla od nakladatelství Fragment a protože mě takto potěšila, chci to napravit a od Fragmentu toho přečíst víc, pokud od nich máte nějaké oblíbence, budu ráda za doporučení.

Recenze na druhý díl knížky.
Recenze na třetí díl knížky. 

10 komentářů:

  1. Povedená recenze :)Kniha se mi taky líbí podle obálky a anotace, tak doufám, že se k ní v létě dostanu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ta recenze mě navnadila, že přemýšlím, že bych se na ni taky mrkla :) Díky

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna před týdnem jsem si první díl půjčila naprostou náhodou v knihovně, jsem zvědavá, jak se mi tedy bude líbit :)

    OdpovědětVymazat
  4. děkuji za tip, určitě se po ní v knihovně podívám

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není vůbec za co! Jsem ráda, že jsem tě inspirovala :)

      Vymazat
  5. Moc pěkná recenze! Na tuto trilogii mě původně upozornila kamarádka, které se moc líbila. Já si s ní ale stále nebyla jistá. Potom se najednou začala hemžit fotkami na instagramu a všichni si ji tak vychvalovali... Každopádně jsem se k ní stále neodhodlala, ale s každou pozitivní recenzí mám na ni větší a větší chuť. :D Od Fragmentu můžu doporučit knihy Má lady Jane, Šest vran, Stačí jen chtít, Alenku v říši zombií a samozřejmě Hunger Games. Momentálně čtu Diabolika, který se mi zatím taky moc líbí, tak uvidím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu a taky za tolik skvělých tipů na čtení! Všechny z knížek znám, ale musím přiznat, že jsem žádnou zatím nečetla, takže si je přidám do čtecích plánů :) Ty si jí určitě přečti, protože to stojí za to! A ještě chci moc poděkovat za tolik krásných komentářů za jeden den :)

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)