12. dubna 2017

Den 3: Osm obálek

Dnes se jedná o Osm obálek, tak že jsem vybrala osm knížek, které jsem četla a jejich obálka je něčím kouzelná a krásná nebo pro mne má hlubší smysl. Protože všechny obálky co tady uvidíte se mi doopravdy hodně líbí, rozhodla jsem se, že proč jsem je vybrala nebudu nijak zvlášť vysvětlovat. Ve většině příkladů se to moc nedá vysvětlit, prostě vám něco padne do oka, líbí se vám to, ale vysvětlit se to úplně nedá. Doufám, že vám to nebude vadit a že se vám článek bude líbit.


l. Selekce
Obálky celé série selekce beru za ty úplně nejkrásnější ze všech knih, které jsem kdy přečetla.


2. Siréna
Další knížka od Kiery Cass, která je prostně dokonalá a v mé knihovničce se nádherně vyjímá.


3. Tlukot mého srdce
Obálka této knížky je naprosto výstižná a já v ní po dočtení příběhu vidím hlubší smysl.


4. Umění předstírat
Tuhle obálku miluju! Jen tato knížka a série selekce jsou knihy, které mají na přebalu fotku lidí a mě se líbí. V ostatních případech se mi lidé na knížkách vůbec nelíbí, protože si chci hlavní hrdiny představit sama. Ale tuto obálku naprosto zbožňuji.


5. Rudá královna
Jediná knížka, kterou jsem zatím nečetla, ale už jí mám rozečtenou :) Od Vánoc na mě kouká z mé knihovničky a musím se přiznat, že jsem si jí z velké části pořídila kvůli té překrásné obálky. Ale samozřejmě i kvůli tomu, že mě zaujala anotace.


6. Labyrint
Černá knížka s barevným nápisem, který v sobě skrývá místa kde se příběh zrovna odehrává. Neumím popsat jak moc se mi líbí originální obálka líbí. Ale přebaly, které mají fatky z filmu se mi už nelíbí....


7. Eleanor & Park
V jednoduchosti je prostě krása. Tato obálka vystihuje příběh z knížky a je neuvěřitelné, že se takto povedla. Jsem ráda, že tvůrce této obálky nic nepřehnal a "nepřeplácal" ji.


8. Všechno úplně všechno
Ještě před tím, než jsem knížku začala číst, obálka mi nepřišla nijak zvláštní. Ale po dočtení knihy se můj pohled na ní úplně změnil, protože se skvěle hodí k příběhu. Stejně jako příběh knížky je nevinná a zamilovaná. A při pohledu na knihu cítím stejné pocity, jako při čtení Prostě krásná 


Jaké obálky knížek jsou vaše oblíbené? Budu ráda, když mi to napíšete do komentářů a budu se na vás těšit zítra u sedmi filmových verzí. :)




6 komentářů:

  1. Zajímavý výběr. Rozhodně souhlasím se sérií Selekce. Ty obálky jsou prostě nádherné... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano! Jsem moc ráda, že je mám ve své knihovničce :)

      Vymazat
  2. Perfektní výběr :) Selekce a Siréna mají přenádherné obálky :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já preferuju jednoduché a minimalistické, přesto efektní obálky - převážně ilustrované. Jakmile tam je snímek z filmu nebo nějaká fotka "živého člověka" (:DD), malinko mě to odradí. Takže za mě třeba vedou obálky greenovek, Ten, kdo stojí v koutě nebo Eleanor a Park :)

    https://superfreak.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je mi to jasné, každý má jiný vkus :) Některé greenovky mají taky parádní obálky. :))

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)