28. května 2018

RECENZE: Palác lží

Třetí díl knížky papírová princezna mě nechal po dočtení hodně zmatenou, protože začátek knihy byl tak extrémně nudný a protahovaný, ale konec byl zase dost podařený, no opravdu těžké přemýšlení o hodnocení, ale celkově má nakonec 3 hvězdy z 5, proč?

Knížku napsali dvě spisovatelky, které společně píší pod pseudonym Erin Watt. Jen Frederick a Elle Kennedy jsou velmi dobré kamarádky a zkušené spisovatelky. Říkají o sobě, že je pojí hlavně láska ke knihám, závislost na psaní a veliká představivost.

Hlavni postavami knížky jsou Ella Harperová, která již překonala už spoustu problémů, které jí život přichystal. Je tvrdá, odolná a ochotná udělat, co je potřeba, aby ochránila ty, které miluje. Jenže s tajemstvími, která obklopují jejího otce a přítele, jehož život je nyní v ohrožení, se možná ani Ella nedokáže smířit. A druhou hlavní postavou je  její kluk Reed Royal, ten je zvyklý ničit všechny překážky, které mu osud staví do cesty. Nyní se to však obrátilo proti němu. Pokud chce zachránit sám sebe i dívku, kterou miluje, musí se postavit trýznivé minulosti a napravit svou pošramocenou pověst. Ella a Reed musejí společně najít způsob, jak zachránit sebe i svou rodinu, a odhalit všechna tajemství a lži, které se skrývají v paláci rodu Royalových.


Po dočtení druhého dílu série, který byl naprosto úžasný a neuvěřitelně čtivý jsem se těšila, jak se celý příběh bude odvíjet dál a po třetím díle jsem šáhla ihned po dočtení toho druhého i kvůli jeho nesnesitelně otevřeném konci, který skrýval obrovské odhalení. Takže jsem měla opravdu veliké očekáváni a celkově to vypadala hodně nadějně, protože nápad tady byl opravdu dobrý. Jenže když jsem se opravdu stěží prokousla na stou stranu, měla jsem chuť knihu odhodit hodně daleko a už se k ní nevracet. Ale to není můj styl, já se snažím knihy dočítat a obzvlášť pokud se jedná o díl ze série. Takže jsem se přinutila číst dál a víte kdy mě kniha začala bavit? Zhruba na straně 200... A to je sakra špatně! Bylo mi zle z toho, jak se za prvé první polovinu knihy absolutně nic nedělo a hlavně z toho, že autorky se neustále vraceli do minulosti a měli potřebu nám vysvětlovat co a jak se odehrálo v předchozích dílech. Ze začátku jsem si říkala, že to tak v knihách občas bývá a čtenář si připomene co a jak, ale tady to bylo pořád dokola! Opravdu děs...

Ale druhá polovina knihy se naštěstí zlepšila a začalo se konečně něco dít, příběh se posunul dál a mě zase začalo bavit knížku číst a byla jsem zvědavá, jak to tedy dopadne. Na konci knihy jsem se dočkala nečekaného konce a rozuzlení zápletky. Takže celkově jasem přimhouřila oči a za ten opravdu suprový konec, jsem knize dala 3 hvězdy.

Pokud teď přemýšlíte zda do knihy jít, tak vám řeknu, že jestli jste sérii rozečetli, doporučuji se prokousat první polovinou knihy a užít si ten konec. Těm kteří sérii zatím nerozečetli moc nedokážu poradit. Asi musíte posoudit sami, ale na základě všech tří recenzí, protože první dva díly byly opravdu bomba. V červnu má vycházet čtvrtý díl série, ale ještě nevím zda se do něj pustím, protože třetí díl měl uzavřený konec,  takže se ještě asi budu muset rozmyslet.

6 komentářů:

  1. Pěkná recenze, já se na sérii v budoucnu chystám a je škoda, že třetí díl je o tolik slabší. Osobně jsem ráda, když se v knize lehce zrekapitulují události z předhcozích dílů, ale aby to byla polovina knihy... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Je to opravdu škoda, protože to byla hodně nadějná série a ano půlka knihy už je prostě moc!

      Vymazat
  2. Pěkná recenze! :) Já osobně nečetla ještě ani jeden díl, ale už je mám poctivě všechny stažené ve čtečce a nemůžu se dočkat, až si na ně udělám čas. I když jsi z tohohle dílu lehce na rozpacích, předchozí díly si všichni jen chválí, takže do série se rozhodně pustím. Uvidím zda chytne i mě a prokousám se až k tomuto dílu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Určitě stojí za to si sérii přečíst, přeji ti, ať se líbí :)

      Vymazat
  3. Super recenze! Taky mě neskutečně vytáčí, když v dalších dílech autoři stále dokola opakují, co se stalo předtím. Chápu, že to někomu třeba pomůže, ale já si kolikrát připadám jako totální blázen, když čtu o jedné události třeba třikrát za týden. :D Do dalšího dílu určitě běž, první dva díly se ti moc líbily, tak by byla škoda celou sérii zatratit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu :D A jsem fakt moc ráda, že to někdo s tím opakováním vnímá stejně! Asi máš pravdu, do dalších dílů bych se měla pustit :)

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)