11. ledna 2018

RECENZE: Náhradní kluk

Knížku náhradní kluk mi doporučila jedna čtenářka na instagramu, takže jsem se rozhodla, že si jí musím přečíst. Moc děkuji Klárce, protože to stálo za to a narazila jsem na perfektní autorku.

Autorkou knížky je Kasie West, americká spisovatelka žijící v Kalifornii. Píše knížky pro děti a dívky. Kromě psaní je jednou z jejich nejoblíbenějších činností Wakeboarding. Vystudovala Fresno State Univerzity s titulem BA, který s literaturou nijak nesouvisí. Nyní pracuje na svém doktorském studiu.

Gia je holka, která chodí na střední a už delší dobu říká svým přátelům o svém klukovi z vysoké Bradleym, jenže jí většina z nich nevěří. Ale teď se pořádá školní ples a Bradley přijede, takže jim chce konečně dokázat, že si nic nevymyslela. Jenže přímo před školním plesem na parkovišti se s ní její kluk rozejde a ona nechce, aby z ní její přátele udělali lhářku, tak si na parkovišti najde náhradního kluka. Má jít jen o dvě hodiny, ale ona po plese už nedokáže myslet na nikoho jiného než na svého náhradního kluka, kterého se ale nezeptala ani na jméno! Dokáže ho najít a vymotat se ze všech lží?



Náhradní kluk je dívčí romantická knížka, kterou ale rozhodně neoznačuji jako oddechovku, protože byla něčím mnohem více. Je napsána opravdu moc poutavě a je neuvěřitelně čtivá. I když nemá zrovna nejvíce nápaditý námět, děj rozhodně dokáže překvapit a zaujmout. Přečetla jsem jí za tři večery a naprosto jsem si jí užila. Po dlouhé době jsem četla romantickou knížku, která bych prožívala s takovým nadšením. Autorka rozhodně umí psát. Jde o to, že i části knihy, které by se mohly zdát nudné, byly zábavné díky způsobu jak je autorka napsala a tím, že je oživila svým důvtipem. Knížku jsem si zamilovala natolik, že jsem se k některým částem dokonce vracela!

Jediné co mě na knížce úplně neodvařilo je její obálka, neříkám, že by se mi vyloženě nelíbila, ale upřímně řečeno žádný zázrak to rozhodně není... A nelíbí se mi způsob jakým je napsaná anotace, protože jen podle ní, bych si knihu nepřečetla, což je špatně, ale hlavně by to byla škoda.

Tahle recenze je ve všech směrech opravdu hodně pozitivní, jenže já jsem se pro knížku nadchla natolik, že můžu jen chválit, znáte to! Po dočtení jsem si našla autorku a zjistila jsem, že napsala velikou spoustu knih, což mě strašně nadchlo. Zatím je sice přeložená jen jedna z nich a to knížka Po tvém boku, kterou jsem si vysnila a dostala k Vánocům, ale věřím tomu, že nás cooboo nezklame a vydá postupně i další její knížky. Mimochodem tahle obálka je nádherná. :)

Na konec Vám tedy řeknu jen to, že doporučuji všemi deseti Náhradního kluka přečíst, i kdyby jen jako oddechovku, ale věřte mi, že se vám bude líbit.

6 komentářů:

  1. Po tvém boku mi doporučuje strašně moc kamarádka. Náhradní kluk by se mi mohl líbit jako skvělá oddychovka, úplně to na mě z té knihy sála, ale musím se přiznat, že se mi také moc nelíbí obálka, působí na mě, jako když někdo šel, vyfotil a odešel...:-D
    Super recenze. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Souhlasím opravdu se nevyvedla. A nejvíc mě pobavilo, že existuje knížka ze stejnou fotkou na přebalu, jen z jiného úhlu od jiného nakladatelství. Jmenuje se útěk za láskou :D

      Vymazat
  2. Pěkná recenze, kniha se mi moc líbí. K odreagování podle mě naprosto ideální. :) určitě bych si ji ráda přečetla. (vlastně obě knihy) :))

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze :) Knihu mám zrovna doma a chystám se na ni :) A nedávno jsem koukala, že od autorky má u CooBoo vyjít i PS: I like you :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni to je úžasné! Ani nevíš jakou z toho mám radost, děkuji za informaci. A jsem moc ráda že se ti recenze líbila. Užij si čtení. :)

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)