24. února 2018

RECENZE: Fangirl


Snad skoro každý zná velmi opěvovanou autorku Rainbow Rowell, která se nejvíce proslavila svými knížkami Eleanor & Park a právě i knihou Fangirl. Já jsem od autorky zatím četla jen knížku Eleanor & Park a veliké nadšení u mne nesklidila. I přesto jsem se rozhodla dát autorce ještě jednu šanci a přečíst si další její knížku a to Fangirl.

Knížka je dívčí román, jehož hlavní postavou je dívka jménem Cath. Cath odjakživa sdílela se svou sestrou Wren vše, vášeň pro knížky o mladém kouzelníkovi Simonovi, psaní fanfikcí, pokoj, rodinné trápení a taky identický vzhled, jak už to u dvojčat bývá. Ale povahově jsou každá jiná. Cath není zrovna společensky zdatná a mnohem lépe jí je v prostředí internetu, kde má tisíce fanoušků, kteří nadšeně čtou její povídky ze světa Simona Snowa. Wren je na rozdíl od ní hodně akční a společenská, chce si užívat života a poznat nové lidi. Proto nechce bydlet na vysoké škole společně se svou sestrou. To pro Cath znamená hodně nepříjemných situací, ale nemá jinou možnost, než se s vysokoškolským životem vypořádat sama. 

Knížka je zpracována velmi zajímavým způsobem, protože mezi kapitolami jsou vložené části z povídek a knih o kouzelníkovi Simonovi Snowovi. Ty jsou občas zajímavé zábavné, ale chvílema mě dost nudily a musela jsem se někdy hodně nutit je nepřeskakovat. Určitě to bylo zajímavé zpestření, ale někdy opravdu nudné.

Celkový příběh o Cath se mi líbil. Knížka je milé oddechové čtení, které mě nijak nenadchlo, ale rozhodně ani nezklamalo. Na rozdíl od Eleanor & Park byla knížka svižnější a o dost čtivější. Příběh je moc pěkně napsaný a hned od začátku jsem se do něho ponořila. Hlavní postavy knížky jsou hodně sympatické a dost dobře popsané a pěkně propracované. Cath je hodně uzavřená do sebe a popis příběhu z pohledu takovéto postavy mě hodně zaujal. Knížka je milé čtení plné zajímavých situací a postav.

Jsem ráda, že jsem si knížku přečetla a dala autorce ještě šanci. Fangirl mě zaujala o dost více než Eleanor & Park, čtení jsem si užila, ale nijak mě neodrovnalo. Četla jsem hodně lepších romantických oddechovek, takže bych nikomu netvrdila, že si jí zrovna musí přečíst, ale pokud někoho zajme, určitě bych se nebála vám ji doporučit. 

12 komentářů:

  1. Pěkně napsaný názor, budu o ní uvažovat :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mne sa Fangirl nepáčila, teda páčila, ale nie až tak ako druhým, ktorí z toho padali na zadok. Pre mňa bola Eleanor & Park oveľa lepšia kniha, ktorá ma chytila za srdce a Fangirl bola pre mňa sklamaním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, každému se líbí něco jiného, ale pravda je, že nechápu jak je možné, že si Fangirl získala takovou chválu. Jak říkám, znám o dost lepší romantické knihy.

      Vymazat
  3. Já tuhle knihu fakt miluju:D. Četla jsem jí už třikrát a asi mě bavit nepřestane:D.
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkná recenze, musím se přiznat, že i přesto, že kolem knihy dost často procházím, ještě jsem se k ní nedostala... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc :) Tak uvidíš, třeba na ní někdy budeš mít náladu :)

      Vymazat
  5. Asi jsem ohledně knížek uplně mimo, vubec jsem o ní neslyšela, ale asi po ní sáhnu :) jen bych tě chtěla upozornit, v článku se ti ve 4. odstavci změnil fond písma :)

    DL ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni vážně neslyšela? To bych nečekala, ale jsem ráda, že jsem tě nalákala. A děkuji za upozornění :)

      Vymazat
  6. Fangirl jsem ještě nečetla, ale Eleanor a Park mám moc ráda. Možná jí dám po tvé recenzi šanci :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se ti líbila Eleanor a Park určitě to bude dobrý nápad! Jsem ráda, že jsem tě nalákala :)

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)