4. února 2018

Měsíční shrnutí Leden 2018

S novým rokem jsem se rozhodla začít psát i novou sérii článků a to Měsíční shrnutí! Podíváme se na přečtené knížky, počet přečtených stran, nové přírůstky v knihovničce, oblíbené citáty a třeba oblíbené knižní hrdiny. Cílem tady pro mě není nadhánět se s velikými čísly, protože podle mě nezáleží na tom, jestli přečtete 20 knih za měsíc nebo za rok, ale na tom, že čtete rádi. :)

Přečtené knížky: 2 
Počet přečtených stránek: 768 
Nové knížky: 5

Přečtené knihy: 

1. Po tvém boku- první přečtená knížka tohoto roku byl můj vysněný vánoční dárek. Kasie West mám hodně ráda a proto jsem si knížku Po tvém boku hodně přála! Rozhodně mě nezklamala, naopak jsem z ní byla naprosto nadšená, zamilovala jsem si hlavní postavy (možná až moc) a rozhodně se ke knížce ještě někdy vrátím. Rozhodně 5 hvězdiček!





2. Fangirl- tuhle knihu jsem si už dlouho chtěla přečíst, protože jí všichni neustále vychvalovali. Chtěla jsem si na knížku udělat vlastní názor, protože nemám ráda přehnané vychvalování. Můj konečný verdikt je takový, že to bylo příjemné čtení, ale nijak mě to nenadchlo. Počet hvězdiček se pohyboval mezi 3 a 4, ale nakonec jsem se za originalitu příběhu přiklonila ke 4.



Knižní přírůstky: 

  • Trilogie Loď mezi hvězdami- tuhle jsem si koupila z druhé ruky pře instagram a mám z ní obrovskou radost, protože je úplně jako nová!
  • Někdo to s holkama umí- recenzní výtisk od nakladatelství Grada, knížka povídek.
  • 12 kroků ke štěstí- taky recenzní výtisk od nakladatelství Grada, opravdu se jedná o návod jak dojít ke štěstí! Těšte se na recenzi :D 
  • (všechny plus omalovánky najdete v Unboxingu #7  Unboxingu #8 )

NEJ tohohle měsíce:

(vzhledem, že s tímto druhem článku začínám postupně si ho budu ještě dotahovat lepšímu)

Nejhezčí obálka: Po tvém boku. Miluju zimu a sníh, tahle obálka se opravdu trefila do mého vkusu! 

Nejoblíbenější postava: Dax z Po tvém boku, naprosto jsem si ho zamilovala. Nemá jednoduchý život a má komplikovanou povahu kvůli tomu co si prožil, ale já ho zbožňuju!

Knižní místo, kam bych se chtěla nejvíce podívat: V obou dvou knížkách byly obrovské několika patrové knihovny! Jako asi každý knihomol bych je chtěla navštívit. :)

Nejkrásnější citát: "Možnosti jsou vzrušující a nekonečné. Realita je definitivní." Kasie West


Leden hodnotím opravdu pozitivně, protože mě nepotkalo žádné knižní zklamaní, čtení jsem si užívala a v knihovničce mi přibyly nádherné knížky. Ke svojí čtecí výzvě se tedy blížím opravdu parádně, protože kdybych přečetla vždy okolo dvou knížek měsíčně, 25 knih za rok bude brnakčka! Jaký byl váš čtecí leden?

10 komentářů:

  1. Já měla také až podezřele povedený měsíc :)) - a to 6 přečtených knih. Jinak kniha Po tvém boku mě hodně zaujala, jsem ráda, že ji hodnotíš tak kladně, díky tomu se na ní ještě víc těším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to gratuluji ke krásnému číslu :) Určitě se máš na co těšit, užij si jí!

      Vymazat
  2. O Fangirl jsem taky hodně slyšela :D
    Nakonec si ji asi taky přeštu :)

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Obě tebou přečtené knihy mám v plánu někdy pořídit, vypadají jako fajn oddechovky. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Fangirl jak dlouho se na to jen můžu chystat chtěla bych si zajít do knihovny pro tuhle skvělou knížku jenže doma mi ještě leží stovky knížek. Jenže mám někdy strašné nutkání se vykašlat na knížky koupené a jít si něco zase půjčit do knihovny. A po tvém boku myslím, že jsem tvojí recenzi na tuhle knížku četla a byla zajímavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To znám, taky mě někdy knihovna láká víc než ty doma :D

      Vymazat
  5. Valounek21 dubna

    Já teď spíš poslouchám než čtu. Zaměřila jsem se na téma podnikání a osobního rozvoje a zjistila jsem, že mi na toto téma nejvíce sedí audioknihy od https://progresguru.cz/. Mají tam fakt zajímavé věci. Něco z toho je známé, něco méně. :) Ale všechno je to kvalitní. Hlavně mi ale u tohoto tématu, které je občas hodně filozofické, vyhovuje ta poslouchaná forma, protože při čtení vždycky usnu. xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Audioknihy jsou skvělé, taky je teď zbožňuju:)

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)