8. února 2018

Do knihovny #3

Možná si pamatujete, že jsem v minulém článku Do knihovny popisovala svoje dilema ohledně knihovny. Přesněji řečeno naší knihovny. Čistě a jednoduše řečeno tam nemají skoro žádné knihy, které mě zajímají, takže jsem většinou odcházela s prázdnou. Proto jsem se definitivně rozhodla "chodit" do vědecké knihovny ve vedlejším městě. Jediné co mi tam chybí je ten pocit, kdy vejdete mezi knížky, brouzdáte tam a vybíráte si. Ale ve vědecké knihovně mají snad každou knihu na světě! Zajímá mě jak to máte s knihovnami vy, určitě budu ráda když mi dáte vědět. A teď už tedy k tomu, co jsem si vypůjčila tentokrát! Knížek je šest a podle mě opravdu stojí za to :)


První z nich je knížka Proč jsme se rozešli, kterou jsem už víckrát chtěla přečíst, ale nikdy jsem se k ní nedostala. Teď jsem si potřebovala vypůjčit nějakou hodně oddechovou knížku, takže i když tahle kniha nemá nejlepší hodnocení, věřím, že to bude příjemné oddechové čtení. Teď když jsem knížku držela v ruce, zjistila jsem, že je plná pěkných ilustrací. Knížka je o dvojici Min a Edovi, kteří se rozešli a Min mu dává krabici plnou jejich společných věcí, které ji připomínají jejich vztah a k tomu napíše dopis ohledně jednotlivých 43 věcí v krabici a důvod, proč se rozešli.



Další knížku, kterou jsem si vybrala jsem si taky chtěla přečíst už hodně dlouho. Je to druhý díl knížky Umění předstírat, kterou jsem četla už před dvěma roky. Tahle kniha pro mě hodně znamená a pojí se i s mým blogem, což jsem vám vysvětlila v nedávno vydaném článku Pět emocí. Druhý díl mojí oblíbené knížky jsem tehdy odložila, protože jsem věděla, že je napsaný z pohledu dvou jiných postav a hlavně jsem v tu dobu četla něčí dost ošklivou recenzi a nechtěla jsem si zkazit ten pocit z psaní Rachel Harris. Teď jsem se rozhodla si jí konečně přečíst a udělat si na ní vlastní názor. Hodně se na knížku těším, protože Rachel Harris a Umění předstírat jsou srdeční záležitost.




Další knížku jsem si vybrala ze seznamu povinné četby, protože mě napadlo, že bych už měla číst i povinnou četbu, obzvlášť, když v tom seznamu na naší škole jsou i hodně dobré knihy. Knihu Ten kdo stojí v koutě četli dvě moje hodně dobré kamarádky dokonce už několikrát a hodně si jí oblíbily. Já o knize vím jen to, že je to román psán formou dopisů a hlavní postavou je kluk jménem Charlie, který v dopisech svěřuje o svém životě. Podle anotace zní kniha hodně zajímavě, takže vám když tak doporučuji mrknout na  anotaci.






Malý princ. Všichni známe kouzelný příběh, který si zamiloval celý svět, ale ne každý z nás ho četl. I já pařím mezi ty, kteří ho nečetli a rozhodně to tak nehodlám nechat.  Knížku jsem si vždy chtěla přečíst a teď jsem se rozhodla to i v rámci povinné četby konečně udělat. Jsem na knížku hodně zvědavá :)








To nejlepší jsem si nechala na konec! Ta vědecká knihovna má to kouzlo, že v ní jsou opravdu všechny knížky a to i v novém vydání. Harryho Pottra jsem taky ještě nečetla, ale během tohoto roku to mám rozhodně v plánu napravit. Nemůžete ani věřit, jak moc se těším, až začnu číst a ponořím se do toho kouzelného světa Harryho Pottera. A abych potom nemusela čekat na druhý díl, objednala jsem si rovnou oba dva :) Takový bunus je to, že naše škola má i Harryho v povinné maturitní četbě!


Pokud jste některou z těchto knížek četli, určitě mi dejte vědět jak se vám líbila, Rozhodla jsem se začít knížkou Proč jsme se rozešli, protože potřebuji oddych od náročnějšího čtení. Jinak jsem hodně nadšená z těchto šesti knih a nemůžu se dočkat na čtení hlavně Harryho Pottera. Jak to máte s knihovnou vy? Chodíte tam a knížky vybíráte až namístě nebo si knížky kupujete?





10 komentářů:

  1. Já taky potřebuju zajít do knihovny nějak dlouho jsem tam nebyla, jenže teď mám doma tolik knížek, že nevím co dřív...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky dost nepřečtených knížek v knihovničce, ale na žádnou z nich jsem teď neměla náladu :)

      Vymazat
  2. Anonymní08 února

    Super série a další pěkný článek. ❤

    OdpovědětVymazat
  3. Naštěstí v knihovně kam chodím já, mají vždycky všechno a snaží se v brzké době po vydání doplňovat i novinky. :)) HP a Maly princ = výborná klasika a Ten, kdo stojí v koutě, po dočtení jsem byla velmi mile překvapená. Užij si čtení... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super knihovna, závidím! A moc děkuji!

      Vymazat
  4. To jsou parádní úlovky :) Já taky dříve chodila do naší malé knihovny, ale tady jsou s knihami tak o rok pozadu, novější knihy se neseženou. Tak jsem přesídlila do krajské knihovny :D Přeji hezké čtení a spoustu dalších pěkných úlovků :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto chápu, u nás to bylo to samé, možná hůř :D Aa moc moc děkuji!

      Vymazat
  5. Teda závidím ti, že máš čas tolik číst. Já čtení miluju, ale s prckem na to teď nemám čas. Většina knížek se teď vztahuje k mé bakalářce a nebo péče o malého. Co bych dala za to mít víc času a přečíst si nějakou novou. Malého prince má doma snad každý, to je klasika a srdcovka <3 Ta historie nás dvou zní fakt dobře. Možná přecijen na chvíli odložím tu knížku o příkrmech :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápu :) Dokud ten čas mám hodně si ho vážím :D Přeji ti, aby sis ten čas brzy našla!

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)