22. října 2017

Do knihovny #2

Vzhledem k tomu, že jsem doma už neměla co číst vyrazila jsem do knihovny. A stalo se mi to, co už dlouho ne, odešla jsem s prázdnou. Ať jsem se snažila jakkoliv, žádná kniha mě nezaujala a pokud ano zjistila jsem, že jsem dotyčnou už dříve četla. Na databázi knih mám kolem padesáti knížek, které se chystám přečíst a měla jsem pocit, že tam ani jedna z nich není. Což asi není úplně pravda, ale žádnou z těch co nosím v hlavě a nemám je jen zapsané v počítači tam opravdu neměli. Bylo to pro mne zklamání, protože miluji pocit procházení mezi regály knih a vybírání si nějakých dalších kouzelných příběhů. Možná jsem měla jen špatný den, nebo jsem v našem skromném oddělení už vše co mě baví přečetla, to opravdu nevím :D Naštěstí měl můj malý problém jednoduché řešení a to objednat si knížky, o které mám velký zájem už delší dobu přes mamčin účet ve vědecké knihovně. Tam mají snad každou knihu na světě! No a jaké knížky tedy budu číst následující měsíc? 



Jako první knížku, kterou jsem si objednala je kniha, kterou si chci přečíst o té doby co vyšla v originále, ale nějak jsem se k ní pořád nedostala. Je to knížka Navždy s láskou, Lara Jean. Jak asi víte jedná se o už třetí díl k sérii Všem klukům, které jsem milovala od autorky 




Další knížkou, kterou jsem po dlouhou dobu viděla snad úplně všude je Solitaire. V knihkupectvích, na instagramu na jiných blozích v recenzích... Proto jsem si jí chtěla co nejdříve přečíst, ale bohužel jsem jí nesehnala. Teď se nemůžu dočkat, až se do ní konečně začtu. Pro ty, kteří knížku neznají se jedná o dívčí román a anotace je tady.







Jak jste si nejspíš už všimli mám teď prostě náladu na romantické knížky. Nevím proč, tohle období mám většinou v létě, ale o to nejde, jde o to, že další knížka je taky romantický dívčí román, na který taky koukám už delší dobu. Je to knížka Čemu jsem věřila, kterou mi jednou doporučila kamarádka. POkud vás zajímá o čem je, koukněte na anotaci






Poslední tedy čtvrtou knížkou je knížka, kterou jistě zná naprosto každý z vás. Protože se moc dobře uvědomuji, že se mi maturita, sice pomalu, ale jistě blíží, sáhla jsem po povinné četbě. Deník Anny Frankové je příběh židovské dívky skrývající se, aby nebyla odvezena do koncentračního tábora. Nevím co více ke knize napsat, proto pro toho kdo neví o čem Deník Anny Frankové je, tady je anotace.




Pokud jste některou z těchto knížek četli, určitě mi dejte vědět jak se vám líbila a kterou mám začít! Já jsem s knížkami, které jsem si vypůjčila opravdu hodně spokojená a těším se na svoje čtení v tomto škaredém podzimním počasí. Jak to máte s knihovnou vy? Chodíte tam a knížky vybíráte až namístě nebo si knížky kupujete?


12 komentářů:

  1. Žádnou z knih jsem nečetla, ale vypadají dobře. :) Užij si čtení. Já mám naopak problém vyselektovat v knihovně jen to, co potřebuju a zvládnu přečíst. Kdybch se nehlídala odejdu třeba s dvaceti knihami ... :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni tak tomu říkám rozdíl! :) Pokud by v knihovně byly všechny knížky, které si chci přečíst, rozhodně bych se nedokázala hlídat :D Nejspíš je dobře, že to je tak jak to je :))

      Vymazat
  2. Moc pěkné úlovky z knihovny :) To se to bude krásně číst :)

    OdpovědětVymazat
  3. O knize Solitaire jsem neslyšela, je divné, že jsem si jí nikde nevšimla, protože vypadá opravdu super!:) děkuju za tip!
    Knihokopka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem tě inspirovala a článek plní svůj účel! :)

      Vymazat
  4. joo, tenhle problém už jsem také zažila a ne jednou, ale nejhorší bylo, když jsem sama v knihovně pracovala, to jsem denně koukala na regály a knihy, a měla jsem každý den nutkání si brát domů minimálně na pět knih :D a nezájem, že doma se mi kupily a nebyl čas je číst :D :)
    ze zmíněných knih znám pouze deník Anny Frankové, četla jsem ho víckrát, dokonce i delší (necenzurované) zpracování. Rozhodne doporucuju.
    Ja ted ctu knihu Slavík od Kristin Hannah a nemohu nez doporucit. Strasne me zajima valecna tematika a pribehy na pozadi teto doby, a tahle kniha mi nesmela uniknout.
    www.verubooklover.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že v tom nejsem sama! Pro mě práce v knihovně či knihkupectví zní úplně jako práce snů, ale asi bych si ty knížky všechny chtěla odnést no :D
      Nevěděla jsem že je dostupné necenzurované vydání, ale rozhodně děkuji z tip.

      Vymazat
  5. Deník Anny Frankové je úžasný, ale vlastně šíleně smutný... Asi nejsilnější kniha, co jsem kdy četla - hlavně strašně děsivá, když se to tak vezme...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když jsem knihu nečetla, tak příběh znám a přesně chápu, jak to myslíš.

      Vymazat
  6. Já jsem četla Deník Anny Frankové ne jako povinou četbu, ale spíše pro zajímavost, četla se sice strašně dlouho snad 2 měsíce, ale moc se mi líbilo jak knížka neboli deník byl psán. Od Jenny Han jsem nečetla zatím nic, ale doma mi stojí podepsaný od autorky první díl do kterého bych se mezi tady těmi třemi měsíci měla pustit.

    Tánička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem hodně zvědavá, jak na mě bude knížka působit a jakým způsobem se mi bude číst. Jeny Han píše parádně, určitě se to bude líbit! Užij si čtení :)

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)