10. dubna 2017

Den 1: Deset skvělých knih

Deset skvělých knih. Deset knih, které mě okouzlily natolik, že na ně nikdy nezapomenu. Bylo pro mě doopravdy velmi těžké vybrat jen deset takových knížek, protože téměř každá knížka, kterou jsem kdy přečetla, pro mne svým způsobem něco znamenala. Proto jsem si to pořádně promyslela a najdete zde vážně jen skvělé knížky, které vám s láskou doporučuji. (jsou seřazeny náhodně)

1. Svůdné zlo
Tato knížka je prvním dílem ze "svůdné trilogie", kterou bych tady chtěla zařadit celou, protože všechny díly byly naprosto ohromující. Svět, který autorka této trilogie vytvořila je naprosto dokonalý, je propracovaný do každého malinkatého detailu a nelze si ho nezamilovat. Knížka mě ohromila i dějem, který je jedinečný a originální. Každá postava v knížce, má svůj příběh, nad kterým lze přemýšlet. Celkově tuto knihu hodnotím jen pozitivně, až na jednu malinkou chybičku a to jsou obálky knížky. Ale je podstatné, co je uvnitř knihy, takže doufám, že vás obálka neodradí a jednou si tuto dechberoucí trilogii přečtete.
 
2. Život jedna báseň
Tahle knížka je krásná, romantická a velmi poutavě napsaná. Postavy v knize jsou sympatické a je vám líto, že jejich životní příběh není zrovna jednoduchý. Během knížky se budete často hloupě usmívat, ale možná vám ukápne nejedna slza. Nejvíce mě zaujalo, že hlavní hrdinka knihy měla před sebou spoustu překážek, které ji ztěžovaly život, ale ona se vzchopila a šla bojovat a užít si kouzlo života.

3. Všechno, úplně všechno
Knížka Všechno, úplně všechno má velmi originální příběh. Hlavní postavou knihy je dívka, která je alergická na celý svět, a proto za celých osmnáct let svého života nikdy neopustila dům. Tento příběh mě velmi překvapil, protože byl naprosto nevyzpytatelný. Knížka je velmi čtivá a je nádherně graficky zpracovaná a obsahuje spoustu krásných citátů. Jsem moc ráda, že jsem si knížku přečetla, protože se z ní nakonec vyklubalo úplně něco jiného, než jsem čekala a moc se mi to líbilo.
4. Série Selekce
Když píšu Selekce, mám na mysli celou sérii. I když některé díly byly malinko lepší než ty ostatní, celkově vytvořily nezapomenutelnou sérii. Je to nesmírně milý, pohádkový příběh, s opravdu originálním námětem. Série je napsaná velmi poutavě a čte se prakticky sama. Je to takové oddychové čtení, které si nelze nezamilovat. Celou sérii jsem si opravdu hodně oblíbila a plánuji si jí jednou přečíst celou znovu. Nejoblíbenějším dílem ze série je pro mě asi První. Obálky celé série jsou naprosto dokonalé!
Pokud vás zajímá recenze: Šťastně až na věky, a recenzi na Dceru napíšu až s pokračováním Koruna, které vyjde v polovině května :)

5. Mé sladké 16. století
Mé sladké 16. století je opravdu povedená knížka. Námětem knížky je cesta časem do 16. století a to konkrétně do Florencie. Ale nejedná se o žádné sci-fi, právě naopak. Je to romantický příběh, plný renesančního umění napětí a také lásky. Příběh je moderní, ale zároveň historický, velmi svěží dívčí román povedený po všech stránkách. Při čtení knížky se nelze nudit, protože se dozvíte spoustu zajímavých informací o italské renesanci a naskytne se vám pohled na historii z pohledu mladé dívky ze současnosti. Já jsem si při čtení knížky často přála být na místě hlavní hrdinky a poznávat tehdejší kulturu na vlastní kůži. Knížka byla napsána snad přímo pro mne, protože miluji renesanci a tento příběh mě neuvěřitelně vtáhnul.

6. Labyrint
Labyrint je trilogie, která mi vyrazila dech. Bylo neuvěřitelné to, jak mě hned u první kapitoly vtáhnul příběh tak, že jsem nemohla přestat číst. Jedná se o sci-fi sérii, která je napsána neuvěřitelně poutavě. Po dočtení každé kapitoly jsem musela pokračovat, protože kapitoly jsou docela krátké a končí hrozně napínavě. V knize se neustále něco děje a pořád vás něco překvapuje. Hlavní hrdinové jsou všichni velmi sympatičtí a vy prostě musíte vědět, jak to s nimi dopadne. Také musím pochválit popis okolí, protože rozhodně není nijak zdlouhavý, ale i přesto je snadné si vše představit. První dva díly jsem přečetla se zatajeným dechem během víkendu, ale s třetím dílem už to trošku vázlo. Někdy mi přišel trošku zdlouhavý, ale jako ukončení série byl dobrý. Vím, že nedávno vyšel prequel k trilogii, ale ten zatím přečtený nemám.

7. Girl Online
Je to milá oddechová knížka, která mě vtáhla do příběhu a já si jí zamilovala. Při čtení jsem se neustále usmívala a měla jsem díky knížce lepší náladu. Hlavní hrdinka mi byla velice sympatická a jsem vážně moc ráda, že jsem si knihu přečetla. Je to velmi originální čtivý příběh, a dokonce o bloggerce, což mi bylo příjemně blízké.
8. Eleanor & Park
Styl autorčina psaní je unikátní a nepředvídatelný. S touto knihou jsem se hodně nasmála, ale dokonce jsem i plakala. Příběh není, jako kdybyste ho jen četli, ale vy ho prožíváte s každou stránkou, ať už je to Eleanor nebo Park. Popis okolí, postav a koncept je nádherný. Kniha mě prostě uchvátila a  často jsem se při čtení přistihla s přiblblým, šťastným úsměvem na tváři. Jedná se o unikátní příběh, který si musí každý, kdo má rád romantické knížky, přečíst.
9. Hvězdy nám nepřály
Hvězdy nám nepřály je kniha, která vám zlomí srdce. Přesto jsem šťastná, že jsem si jí přečetla a mám v plánu to zase někdy zopakovat. Téměř každý o knížce alespoň někdy slyšel. Je to romantická knížka, která je ale jiná než všechny ostatní. Jedná se o velmi nádherný příběh, který je nesmírně čtivý a i po dočtení knížky nad ním musíte neustále uvažovat. Knížka má na přebalu napsáno, že to je „nejvtipnější smutný příběh“, což knížku dokonale vystihuje. Chvilkama jsem se u knížky smála jako šílená a chvilkama jsem musela knížku na okamžik odložit, protože jsem přes slzy nic neviděla a číst jsem nemohla. Je až neuvěřitelné, s jakou lehkostí se knížka čte a jak vám hned od první kapitoly přilehne k srdci.

10. Umění předstírat
Další velmi povedená kniha mé oblíbené autorky Rachel Harris. Rachel napsala trilogii Mé sladké šestnácté století a poté vydala další knížku, a to Umění předstírat. Na knížce se mi líbila spousta věcí, protože bylo vše moc pěkně zpracováno. Ale za všeho nejvíce mě zaujalo to, že tento originální příběh byl popsán z pohledu obou dvou hlavních postav, což se ke knize neuvěřitelně hodilo. Knížka se mi četla s naprostou lehkostí a po dočtení jsem byla smutná, že je po všem, protože jsem milovala všechny postavy v knize a chtěla jsem číst dál! Po zjištění, že vyšel další díl, jsem byla neuvěřitelně šťastná, ale háček je v tom, že druhý díl je popsán z pohledu jiných postav, které v prvním dílu byly pouze vedlejší. Na druhou stranu je to super, protože zjistím něco více o jiných postavách a také se tam snad původní dva hlavní hrdinové objeví. Jsem si jistá, že se mi bude líbit i druhý díl, protože miluji styl autorky.

Doufám, že se vám článek líbil. Jaké jsou vaše oblíbené knížky?
Tak se uvidíme zase zítra a to u Devíti plánovaných knih!
 

4 komentáře:

  1. Tenhle projekt se mi hodně líbí. Knihy o kterých píšeš vypadají vážně zajímavě, já četla jen některé, ale jak tak koukám budu to muset napravit.

    OdpovědětVymazat
  2. Právě čtu Online Girl v angličtině a jsem nadšená :)

    OdpovědětVymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)