28. prosince 2016

RECENZE: Girl Online


Myslím si, že skoro každý o této knize někdy slyšel, je to dívčí román,
který napsala jedna z nejúspěšnějších anglických youtuberek Zoela. Hodně mě zajímalo, jaká kniha bude a musím říct, že na mě hodně pozitivně zapůsobila.

Začala bych obálkou a formátem knížky. Při otevření knihy mě její grafická úprava naprosto uchvátila. Například to, že každá sms zpráva je v "bublině", což je velice nápadité. Celkově je knížka dobře graficky zpracována a to je podle mě docela důležité, protože se kniha pak lépe čte. Také se mi líbí její obálka, která je milá a taková dívčí, prostě jak se říká v jednoduchosti je krása.


Knížka je dívčí román, který se zabývá aktuálními problémy, které mladá generace řeší, tedy zneužíváním internetu, falešným světem bulváru, ale taky láskou, přátelstvím a rodinnými záležitostmi.
 Hlavní postava je patnáctiletá dívka Penny, která má tajemství. Pod přezdívkou Girl Online si začne psát blog o svém každodenním životě – o klucích a kamarádkách, o trablech ve škole i doma, ale také o záchvatech paniky a úzkosti, kterými v poslední době trpí. Když je jednoho dne v jejím životě všechno vzhůru nohama, tak se Penniny rodiče rozhodnou strávit Vánoce v New Yorku. Tam Penny potká Noaha: úžasného charismatického muzikanta, kterému se prostě nedá odolat. A vůbec poprvé v životě se doopravdy zamiluje. O své pocity se upřímně podělí se všemi čtenářkami svého anonymního blogu. Jenomže Noah má taky svoje tajemství. A kvůli němu její anonymita na webu jednoho dne praskne jako mýdlová bublina.

Mě se kniha moc líbila. Byla to milá oddechová knížka, která mě vtáhla do příběhu a já si jí zamilovala. Bylo fajn číst o bloggerce, která je v mém věku a hlavně to, že není ve všem dokonalá. Nevím jestli chápete jak to myslím, ale u většiny knih mám pocit, že hlavní hrdinové jsou bezchybní a úžasní a to mi někdy vadí.
Girl Online hodnotím velmi pozitivně a jsem ráda, že jsem si jí přečetla. K Vánocům jsem dostala druhý díl, tak že je fajn, že se s Penny prozatím nemusím loučit. Knížku doporučuji všem holkám, které mají rády milé a nápadité zápletky.



Za knihu moc děkuji e-shopu www.megaknihy.cz , který mi knihu poslal k zrecenzování.
Pokud vás knížka zaujala a chcete si jí koupit, tak je za dobrou cenu zde.

9 komentářů:

  1. Anonymní28 prosince

    Pěkná recenze

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní28 prosince

    Me tahle kniha přišla nudná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní28 prosince

      Tak každému se líbí něco jineho... Me se treba docela libila. Alyssano mužů se zeptat jestli budeš psát recenzi na 2 díl?

      Vymazat
    2. Máš pravdu, každému nesedne to samé :)
      Myslím si, že recenzi napíšu, protože i mě zajímá, jestli se druhý díl vyrovná tomu prvnímu. Ale nevím kdy to bude, protože mám rozečtené i jiné knihy....

      Vymazat
    3. Anonymní31 prosince

      Super! Už se těším na recenze :)

      Vymazat
  3. Anonymní31 prosince

    Moc hezká recenze :) četla jsem tvůj blog na blog.cz a jsem ráda, že jsi přešla, tady se mi mnohem více líbí grafika.

    OdpovědětVymazat
  4. Valounek12 července

    Taky mi ta kniha přišla jako docela navoněná bída. Přišlo mi to jako fotka z fotobanky. Do ní, když si zadáte to, jak vypadá pracovní prostředí, tak to je taky jenom představa autorů o tom, jak to v korporátech vypadá. Tak tady si autorka řekla, že je to jen soubor představ autorky o tom, jak funguje blogování. ;-)

    OdpovědětVymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)