11. dubna 2017

Den 2: Devět plánovanách knih

Devět knížek, které si plánuji přečíst. V dnešním článku vám představím devět knížek, které si chci přečíst v nejbližší době, protože mě z nějakého důvodu naprosto okouzlili. Budu ráda, když mi do komentáře třeba napíšete jestli jste některou z knížek četli a jak se vám líbila.

1.Koruna
Pro mne jako velikou milovnici Selekce je naprostá samozřejmost, že si toto knížku budu muset přečíst co nejdříve. Už se moc těším, až se zase začtu do pohádkového příběhu plného nádherných šatů, životu v paláci, ale hlavně krásného příběhu. Trošku mě mrzí, že tímto dílem všechno končí, ale rozhodně si celou sérii jednou přečtu znovu. Dcera skončila docela dost otevřeně, tak že čekání na další díl mi přijde nekonečné! Taky jsem hodně zvědavá, koho si nakonec Eadlyn vybere, tedy pokud vůbec... Já osobně jsem team Kile.  Na blogu proběhla anketa, jak si myslíte, že tato selekce dopadne, tak tady jsou výsledky :)



2. Síréna
Knížka Siréna mě hodně láká hlavně kvůli tomu, že ji napsala jedna z mých oblíbených spisovatelů a to Kiera Cass. Všechny její knížky se mi četly s naprostou lehkostí a naprosto jsem si všechny zamilovala. Jsem moc zvědavá, jaká tato knížka bude a jestli se vyrovná Selekci. Doufám, že i Siréna se zařadí mezi mé oblíbené knížky a vykouzlí mi úsměv na tváři.

3.Rudá královna
Knížku Rudou královnu i její druhý díl jsem dostala k Vánocům, ale zatím jsem se k nim ještě nedostala. Podle anotace a různých recenzí jsem zjistila, že se jedná o napínavý světový sci-fi bestseller o světě rozděleném krví. Jsem na knížku moc zvědavá, protože se jedná o typ knih, které mám moc ráda. Ale zatím jsem ji odkládala kvůli velkém počtu negativních recenzí, které se ke mně za poslední dobu dostali. Určitě si jí brzy přečtu, ale asi musím počkat, až budu mít přesně na ní náladu. Myslím, že bude na léto jako stvořená.

4.První konec
První konec je přesně ta knížka, do které jsem hned na první pohled zamilovala. Viděla jsem jí v knihkupectví a ta obálka hned upoutala mou pozornost. Knížka je nádherná a já jsem si jistá, že si jí v nejbližší době koupím, aby se vyjímala v mé knihovničce. Podle anotace jsem si jistá, že se mi knížka bude líbit, protože jde o romantický příběh s originálním námětem. Jsem na knížku hodně zvědavá a moc se na ní těším!
5. Historie nás dvou
O této knížce jsem už se zmínila ve včerejším článku, když jsem vám psala o jejím prvním dílu Umění předstírat, což je jedna z mých oblíbených knížek, kterou dokonce napsala má oblíbená autorka Rachel Harris. Na knížce se mi líbila spousta věcí, protože bylo vše moc pěkně zpracováno. Ale za všeho nejvíce mě zaujalo to, že tento originální příběh byl popsán z pohledu obou dvou hlavních postav, což se ke knize neuvěřitelně hodilo. A stejně to bude i v tomto díle. Dva hlavní hrdinové, kteří s vámi sdílejí své pocity. Druhý díl knížky, ale popisuje příběh jiných postav než ten první. S postavami se už trošku známe z prvního dílu, protože se tam objevili a nyní se dozvíme mnohem více i o jejich životě. Já doufám, že se v knížce objeví i hlavní postavy původního dílu. 

6. Rudá jako rubín
O této sérii vím už strašně dlouho a dostala jsem jí loni na Vánoce. Toužím po tom si jí přečíst, nejen protože mě nadchly její krásné obálky, ale taky její anotace. Jedná se o tajemný příběh plný magických schopností lásky a cest v čase, které v knihách naprosto miluji. Nejspíš si jí přečtu v létě u moře, protože to je doba, kdy mám náladu hlavně na romantické a kouzelné knihy.

7. Zůstaň se mnou
Nedávno jsem viděla film, který je právě podle této knížky. Musím říct, že film se mi hodně líbil a dokonce mě i dojal. Knížku si chci přečíst hned z několika důvodů. Jeden z nich je to, že knížky vždy obsahují ještě něco více než je ve filmu. Také mě hodně zajímá jak je knížka zpracována, protože si to úplně nedovedu představit. A hlavní důvod je ten, že knížka má pokračování zato film už ne!


8. V šedých tónech
Tuto knížku si chci přečíst kvůli doporučení své kamarádky. Když mi o knížce vyprávěla, tak se rozplakala, protože byla úplně dojatá. Když mi líčila jen začátek knížky, naprosto mě nalákala k tomu, abych se ke knížce dostala co nejdříve. také musím pochválit obálku, která potvruzuje že v jednoduchosti je krása a síla. Pokud knížku neznáte přečtěte si její anotaci, protože věřím, že spoustu z vás může zaujmout. (anotace)

9. Harry Potter
Celou sérii si plánuji přečíst už delší dobu, ale myslí si, že tento rok v létě bych to mohla konečně stihnout. Docela dost se stydím za to, že tak velký knihomol jako já nečetl tuto sérii! Myslím, že větší vysvětlování, proč si knížky chci přečíst není potřeba... Je to Harry Potter! 
Doufám, že se vám článek líbil a uvidíme se zítra u 8 nádherných obálek. Už se moc těším!





6 komentářů:

  1. Jaké knížky si plánujete přečíst vy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní11 dubna

      Za mě určitě taky Harry Potter!

      Vymazat
    2. Já určitě plánuji Prokletý dítě a potom Zůstaň se mnou. Viděla jsem film a uplně mě to dostalo. Můj seznam toho co si plánuji přečíst se začíná slušně rozrůstat :D
      Libí se mi tato výzva. Přemýšlím, že bych se taky zapojila, kdyby ti to nevadilo :)

      Vymazat
    3. Určitě se zapoj! Ráda si přečtu tvoje články :)

      Vymazat
  2. Super článek. :)❤
    Sirénu jsem četla, určitě doporučuji, a Zůstaň se mnou jsem také viděla ve filmu. Musím však upozornit, že má kniha dva díly. :)

    OdpovědětVymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)