5. září 2017

Do knihovny #1

Se začátkem školního roku, jsem se dneska stavila v knihovně a vzhledem k tomu, co zajímavéhojsem tam ulovila, a mám k vám i pár otázek, rozhodla jsem se napsat článek o těch čtyřech knížkách, které budu číst v prvním měsíci nového školního roku.



Hned při vstupu do knihovny mojí pozornost získal nově vytvořený regál
pojmenovaný "Měsíční oblíbenci". V regálu jsou z každého žánru vybrány ty nejoblíbenější knížky posledního měsíce, tak že tam najdete celkem zajímavé kousky. Mne z těch knížek nejvíce zaujal Kód horečky, což je už druhý prequel série labyrint. Podle anotace budou konečně všechna tajemství odhalena a naše otázky zodpovězeny. Děj knížky začíná příchodem Thomase do ZLOSINu a vypráví celý začátek jeho příběhu. Jediný problém je v tom, že jsem první prequel nepřečetla, protože mě absolutně nezaujal a vyprávěl příběh jiných hrdinů. Ale druhý prequel, bych si moc ráda přečetla, proto se vás chci zeptat, jestli mi neznalost toho prvního bude dělat nějaké potíže. Anotace :)






Další knížkou, kterou jsem vzala do ruky a přidala do košíčku byla kniha Náhradní kluk. Tuhle knížku jsem si opravdu chtěla přečíst o prázdninách, ale bohužel jsem jí nesehnala. Teď tam jen tak stále a koukala se na mě a já jsem věděla, že si jí dnes odnesu domu! Jen pro ty, kteří knížku neznají se jedná o dívčí román a anotace je tady.





Dále jsem koukala co dalšího mě zaujme na první pohled, protože knížky, které jsem chtěla někdo měl vypůjčené... A narazila jsem na malou roztomilou knížečku jménem Léto, kdy jsme se poznali. Má opravdu nádherný obal a po přečtení anotace se mi zdála jako moc hezký romantický příběh. Jsem zvědavá, jaká nakonec bude, protože jsem o ní do teď vůbec neslyšela. Anotaci jsem vám napsala tady :)







Poslední tedy čtvrtou knížkou je první díl ze série Škola dobra a zla. Od té doby co jsem viděla videorecenzi od Markét z kanálu Svět podle Marillee chtěla jsem si sérii přečíst! Opravdu mě do tohoto kouzelného a pohádkového světa nalákala! Jsem ráda, že jsem na knížku v knihovně narazila a konečně poznám pohádkový svět. Pokud Vás zajímá více, přečtěte si anotaci tady!




Pokud jste některou z těchto knížek četli, určitě mi dejte vědět jak se vám líbila a kterou mám začít! A v případě toho labyrintu mi prosím napište jestli mi nebudou nějaké informace chybět. Já jsem s knížkami, které jsem si vypůjčila opravdu hodně spokojená a těším se na svoje čtení v tomto škaredém počasí. Chodíte taky do knihovny nebo si knížky jen kupujete?



8 komentářů:

  1. Anonymní05 září

    Pěkný článek, žádnou z knih jsem nečetla. Tak že díky za inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc! Jsem ráda, že ti článek byl prospěšný! :)

      Vymazat
  2. Hezké úlovky, ale žádnou jsem nečetla :) Tak ať se líbí a budu se těšit na recenze :) Jinak já do knihovny roky nechodila, ale zrovna tenhle týden jsem si obnovila členství a půjčila si zářijové čtení do čtenářského klubu (znáš klub My čteme? :)), tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuji za tak hezký komentář, opravdu mi udělal radost :) Já mám knihovnu hodně ráda, protože mě vždy zavede k nějaké knížce, kterou bych si na internetu nenašla. Často tam najdu opravdové poklady! A hodně se bavím věcmi, které v knížkách založili předchozí čtenáři :D Je fajn, že se po delší době vracíš zpět do knihovny :) Klub My čteme neznám, ale zní to zajímavě, o co se přesně jedná?

      Vymazat
  3. Pěkný článek a skvělé tipy! :)
    Já většinou čtu knihy z povinné četby (kterou ale ve škole povinně nemáme :D) - spíš klasiku, ale ne každá kniha mi sedne, takže pro mě je jasná volba knihovna. Inspiraci na nové knihy čerpám od svých oblíbených youtuberů, kteří mají podobný vkus jako já - ale půjčuji si je taky v knihovně, protože moje peněženka bohužel není bezedná :D . Zrovna jsem napsala (ne)recenzi na knihu Cestou fak* it, kterou jsem objevila díky Ester Starling, tak se můžeš podívat na můj blog :)

    majahampeisova.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Tak to mě povinná četba (kterou už bohužel máme povinnou) moc neláká, ale nakonec se taky vždycky začtu :D

      Vymazat
  4. Musím přiznat, že mě z těchto knih žádná nezaujala, očividně mám úplně jiný čtenářský vkus :). Do knihovny jsem chodila dřív, ale vzdala jsem to – vše co jsem si chtěla půjčit bylo vždy vypůjčené a musela jsem na to čekat i několik měsíců. Pak jsem se přesunula do Brna kvůli studiím a tady mám zase knihovnu strašně z ruky a navíc doteď pořádně nechápu ten systém. Takže raději jdu do knihkupectví a knížku si koupím :).

    matbetwood.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, každý čte něco jiného :D Já mám knihovnu celkem ráda a hlavně tím ušetřím... :)

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)