28. května 2017

RECENZE: Přej si znovu!

Autorkou knížky Přej si znovu! je  česká začínající spisovatelka Tereza Barvíková. Tato knížka je již druhou její vydanou knihou, jedná se o pokračování knížky Něco si přej!. Autorce je 22 let a pochází ze Zlína. Knížku mi poslala samotná Terka, za což jí strašně moc děkuji, protože jsem moc ráda, že mám kompletní sérii a mohla jsem si přečíst pokračování příběhů sourozenců Ellie a Olivera.

Nakladatelství: Monument
Rok vydání: 2016
Žánr: Dobrodružné, Sci-fi a fantasy
Počet stran: 156

Myšlenkou a hlavní sílou tohoto příběhu je sourozenecké pouto.

Knížka vypráví o sourozencích Ellie a Oliverovi, kteří se opět vydávají do minulosti. Riskují všechno, jen aby se jeden z nich setkal se svou láskou. Oliver už nemůže bez Leonie, dívky z minulosti, žít a musí se vrátit. Jeho sestra ho v tom nemůže nechat samotného, tak se vydává s ním. Shodou náhod se s nimi vrací dokonce i Michael, manžel Ellie. Pak se stane se něco neočekávaného a Elišce se celý život mění před očima.  Při cestě časem však oba naleznou víc, než čekali. Léta utíkají, lidé se mění, ale něco přece jen přetrvává.

"Dobře, je to šílené, ale chci, abys byl šťastný." Věděla jsem, že tím podstupuji riziko, ale to přece podstupujeme pořád. 


Kniha je velmi zajímavá právě svým originálním nápadem cestování v čase. Nápad mě velice zaujal už u prvního dílu, ale musím znovu podotknout, že je knížka hodně zajímavá, hlavně díky tomuto. Pomocí knížky se dostanete do minulosti a  dovíte se zajímavé informace z obyčejného života lidí z jiných dob. Dobrodružný a romantický příběh odhaluje něco málo z historie a zároveň ukazuje, jaké štěstí má ten, kdo našel skutečnou lásku, ať už v jakékoliv podobě a i době.

Obálka: Jedním jediným slovem NÁDHERA. Musím říct, že se opravdu moc povedla a krásně vystihuje příběh knížky.

Kdybych měla knížku porovnávat s prvním dílem, tak se mi líbila trošičku více, Když přemýšlím čím to je, tak bych neřekla, že stylem psaní autorky, ten podle mě zůstal stejný jako u prvního dílu. Ale nejspíš díky zajímavějšímu ději, který mě více vtáhnul a zaujal. Knížka je stejně jako první díl čtivá a přečtenou jsem jí měla během dvou večerů.

Celkově knihu hodnotím kladně, protože je pěkně napsána a hlavně má originální příběh. Ale vnímám ji spíše jako oddechovou knížku, která neurazí, ale bohužel vám ani nevyrazí dech. Neříkám, že je kniha předvídatelná, protože je v ní spousta zajímavých nečekaných zvratů, což se od prvního dílu zlepšilo a určitě mě to potěšilo. Tak že knížku doporučuji všem, které zaujal první díl a pokud jste první díl nečetli, doporučuji ho jako milou veselou odpočinkovou četbu společně s druhým dílem. Asi by úplně nevadilo přečíst si jen druhý díl, ale byla by to škoda, proto doporučuji začít hezky od začátku. Recenzi na první díl si určitě přečtěte TADY. :)


Za knížku opravdu moc děkuji, protože se mi četla opravdu hezky a jsem ráda, že jsem měla možnost si jí přečíst. Pokud vás knížka zaujala kupíte jí ZDE.

2 komentáře:

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)