4. května 2017

Den 5: Šest oblíbených autorů

Dnes jsem si konečně našla čas napsat článek, na který jste se jak vy, tak i já hodně těšili! Jedná se o mých šest oblíbených autorů, kteří pro mně hodně znamenají. Tak doufám, že se vám článek bude líbit a jdeme na to!

1. Rachel Harris
Rachel je americká spisovatelka, která žije v Houstonu s manželem a dvěma dcerami. Její rodina pro ní je nade vše, a také ji ve psaní hodně podporují. První knížka, kterou napsala je Mé sladké šestnácté století, která je součástí nádherné romantické trilogie, jejichž hlavní námět je cesta časem do 16. století a to konkrétně do Florencie. Po vydání sladké trilogie napsala další, tentokrát dvoudílnou sérii Umění předstírat.
Tato autorka patří k mým oblíbeným autorům z toho důvodu, že je zatím jediná od které dvě její série paří k mým velice oblíbeným. Jak trilogii Mé sladké šestnácté století tak i sérii Umění předstírat naprosto zbožňuji a jen tak na knížky nezapomenu!


"Chceme-li uspět, musíme mít vůli riskovat neúspěch."


2. Kiera Cass
Kiera je americká spisovatelka narozena v Jižní Karolíně. Je zaměřena na psaní knížek kategorie young adult. Její prvotinou je kniha Siréna, která v Americe neměla moc velký úspěch, na rozdíl od její druhé knihy.  Tou je první díl z nezapomenutelné série Selekce, který se stal během velmi krátké doby bestsellerem.
Selekci naprosto miluji, protože je napsaná velmi poutavě a čte se prakticky sama. Je to takové oddychové čtení, které si nelze nezamilovat. Oblíbila jsem si všechny postavy knížky, styl jejího psaní a také naprosto dokonalé obálky. Celou sérii mám opravdu hodně ráda a plánuji si jí jednou přečíst celou znovu. Nedávno u nás vyšla i její prvotina Siréna, kterou jsem si přečetla, líbil se mi nápad i poutavost jakým je napsána, ale znovu bych jí nejspíš nečetla. Kieru jsem si oblíbila hlavně díky Selekci.

„Být naživu ještě neznamená skutečně žít. “


3. Wendy Higgins
Wendy je americká spisovatelka narozena na Aljašce. V současné době žije se svou rodinou ve Virginii. Zatím napsala a vydala jedinou trilogii a tou je Svůdná trilogie. V originále tedy ještě vyšel další díl Sweet Temptation, ale my jsem se prozetím nedočkali překladu.
Svět, který Wendy Higgins v trilogii vytvořila je naprosto dokonalý, je propracovaný do každého malinkatého detailu a nelze si ho nezamilovat. Knížka mě ohromila i dějem, který je jedinečný a originální. Každá postava v knížce, má svůj příběh, nad kterým lze přemýšlet. Svůdnou trilogii prostě miluji a jsem šťastná, že jsem si jí přečetla a poznala svět, který autorka vytvořila.

„Máme něco, co démoni nemůžou pochopit. Vidí lásku jako slabost, ale to se pletou. Láska nás drží nad vodou. Láska nám dává sílu. "



4. Sue Limb
Sue je britská spisovatelka, která vystudovala anglickou literaturu na univerzitě v Cambridge a pak tři roky učila na střední škole v St. Ives. V té době se stala velkou čtenářkou časopisů pro teenagery. Kvízy a články v časopisech ji zaujaly natolik, že je nakonec začala sama psát. Přes psaní do časopisů se vypracovala až na psaní knih. Dnes má Sue Limb na kontě celou řadu knih pro děti i dospělé, ale nejradši píše o životě teenagerů, protože ten je obrovským zdrojem komických situací. Její nejúspěšnější sériemi jsou Jess Jordanová a Zoe a Chloe.
Sue Limb je jednou z mých nejoblíbenějších autorů, protože jsem díky jejím knihám našla lásku ke čtení a zůstala mi až do dnes. Její knížky jsou neuvěřitelně návykové a čtou se s naprostou lehkostí. Umí psát tak, že to malé dívky skutečně zaujme a já dokonce dnes vzpomínám na příběhy, které jsem s  Jess  a Zoe a Chloe prožívala.

Každá holka je krásná, ale jen někdo tu krásu skutečně vidí.



5. Cathy Cassidy
Cathy anglická spisovatelka, která vyrostla v Coventry. Už od malička milovala knížky a ve svých osmi letech napsala a nakreslila svou první obrázkovou knížku, kterou zamýšlela dát svému bratrovi jako dárek. Po absolvování oboru ilustrace pracovala v několika vzdělávacích časopisech pro mládež, načež získala kvalifikaci jako učitelka výtvarné výchovy. Dnes žije s manželem, dvěma dětmi a menší zoologickou zahradou ve Skotsku. Je autorkou úspěšného románu Hledá se Dizzy, ale nejen toho.
Cathy Cassidy je druhou mou oblíbenkyní už z dětství. Naprosto jsem si zamilovala každou postavu, kterou ve svých knihách vytvořila a nechtěla jsem nikdy přestat číst. Bylo mi asi deset, když jsem přečetla všech jejích šest dívčích románů, které byly přeloženy do češtiny. Vím, že jsem byla hodně smutná z toho, že ve skutečnosti knih napsala mnohem více, ale já se nikdy nedočkala překladu. Díky ní jsem poznala, jaké to je, knížku nečíst, ale prožívat ji.



6. James Dashner

James je americký spisovatel, který se narodil a vyrůstal v Georgii, ale nyní žije v Rocky Mountains se svou rodinou. Dříve studoval účetnictví a pracoval v oblasti financí, ale nyní píše na plný úvazek již několik let. Ve svém volném čase miluje číst, sledovat filmy a taky rád lyžuje. Nejvíce ze všeho je vděčný, že se mu dostalo možnosti vydělávat na živobytí psaním příběhů. James je autorem velmi úspěšné série Labyrint.
Mezi své oblíbené autory ho řadím, protože jsem v sobě díky němu našla velkého milovníka sci-fi. Labyrint je trilogie, která mi prostě vyrazila dech. Bylo neuvěřitelné to, jak mě hned u první kapitoly vtáhnul příběh tak, že jsem nemohla přestat číst.


„Jestli se nebojíš, nejsi člověk.“




A jací jsou vaší oblíbení spisovatelé? Budu ráda, když mi to napíšete do komentářů!

8 komentářů:

  1. Kiera Cass je skvělá, její příběhy se čtou jedna báseň :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kiera Cass a James Dashner jsou i moji oblíbení autoři :)

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní04 května

    OMG ty citáty jsou boží :)
    Pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
  4. Znám Kieru Cass i Jamese Dashera. Kieru nemám moc ráda, Selekce se mi nelíbila a na Labyrint od J. Dashera se teprve chystám :)

    OdpovědětVymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)