27. února 2018

OpRAWme se od Stanislava Skřičky

OpRAWme se je knížka, která pojednává po pRAWdě o zdRAWí a stRAWě.

V knížce je hodně hezky a srozumitelně vysvětleno, jak funguje výživa a co v těle dokáží ozdravné procesy. Všemožné biochemické vzorce jsou tady přepsané do lidového podání, aby je každý pochopil. A všechny sporné věci a mýty o stravě jsou vyřešeny návštěvou pravěku, kde se nachází správná odpověď. Například proč se zběsilým běháním většinou nehubne, proč jsou nezdravé himalájské soli, klíčky, vláknina, svačinky jablko s mrkví a tak dále. Dozvíme se také, jak vytěžit maximum živin z ořechů, jak získat léčivou vodu ze studánky i doma v kuchyni, nebo proč nemáme chuť na maso z dravců či vařený meloun. Kromě rad jak zhubnout s plným žaludkem, jak nemít zubní kazy a jak si prodloužit život, se v knize řeší jak léčit astma, alergie či atopickým ekzém a spoustu dalšího. Knížka není určená jen nemocným lidem, ale celkově všem radí jak upevnit své zdraví a skutečně se "opravit". Kniha je napsána podle scénáře dokumentu, který je natočen odborníky z ozdravných institutů a univerzit na americkém kontinentu. 

Když mi MegaKnihy nabídli, abych na knížku napsala recenzi neváhala jsem ani minutu, protože mě hodně zaujala právě svou anotací a chtěla jsem spoustě věcí přijít na kloub. Opravdu moc děkuji MagaKnihám, za tuhle parádní knížku a teď tedy, jak se mi líbila?

Knížku mám doma už 4 měsíce a postupně jsem četla kapitolu za kapitolou a zjišťovala, jestli rady fungují a všechno zkoušela. Spousta věcí mě hodně zaujala a zakládala jsem si je, abych se k nim mohla časem i vracet. Ač jsem to nečekala, knížky je hodně čtivá. I když se nejedná o žádný román, je moc hezky napsána a číst mě jí upřímně hodně bavilo.

Nevíce mě zaujaly kapitoly:
Sport- Pojednává o úspěchu ve sportu, správné výživy, kondici a i samotnému hubnutí. Také nám sport dělí na aerobní a anaerobní a zátěží na svaly. Hodně zajímavá je i část ohledně meditace, kterou jsem vyzkoušela a zamilovala jsem si jí natolik, že jí dělám pravidelně!
Spánek- Hodně užitečná a zajímavá kapitola o správném spánku, snech "na přání", rychlejšího usínání a spoustu dalšího. Nejvíce mě zaujali tak zvané sny na přání neboli lucidní sny, o kterých jsem slyšela poprvé.
Jídelníčky- V knížce se nachází "jídelníčky", které jsou vytvořeny na týden v přehledné tabulce, kde je napsán přesný čas jídla a pití a samozřejmě i co k jídlu si máte dát. Všechny z nich jsem si vyzkoušela a byla jsem příjemně překvapena. Nejenže jsem něco málo zhubla, ale jídlo bylo chutné a netrpěla jsem hlady. S jistotou vím, že se k nim budu pravidelně vracet.

Grafická úprava knihy:
Celé kniha je velmi přehledně zpracována, nadpisy jsou napsány moc pěkným modrým písmem a celkově se v ní moc dobře listuje a čte. Je tady i pár milých jemných obrázků, které vytváří příjemnou "atmosféru". Tabulky s jídelníčkem jsou taky moc pěkně udělány, jednoduše řečeno grafika knížky je naprosto povedená a zaslouží si jedničku s hvězdičkou.

Takže můj konečný verdikt je, že knížka je ve všech ohledech naprostá bomba! Sice nemám zrovna s čím srovnávat, protože se o knížky tohohle typu nezajímám, ale i jako člověka, který o podobných věcech nic neví, mě hodně zaujala a bavila. Díky tomu, že je napsána velmi jednoduše a čtivě musí zaujmout úplně každého. Rady v knížce opravdu fungují, jsem z nich nadšená a určitě se k nim budu zase vracet.

Pokud vás knížka zaujala, rozhodně neváhejte, protože opravdu stojí za to! Je to nádherně zpracovaná knížka, která je čtivá a rady v ní opravdu fungují, co více si přát? :D Koupit si jí můžete na e-shopu MagaKnih, kde jí mají za super cenu a dokonce s poštovným zdarma! TADY!

3 komentáře:

  1. Je to první recenze na tuto knížku, kterou jsem si přečetla a... musím říct, že to vypadá dobře. :D

    OdpovědětVymazat
  2. I love your blog! If you want you can check out mine! I write about fashion,beauty and lifestyle. Maybe we can follow each other and be great blogger friends ♥

    http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdpovědětVymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)