27. prosince 2016

RECENZE: Trilogie svůdné zlo

Wendy Higginsová

Trilogie svůdné zlo, svůdné nebezpečí a svůdné zúčtování mě hned u první kapitoly nadchla! Ale začneme pěkně od začátku.


Tato trilogie není žádnou novinkou, takže o ní už mnozí z vás slyšeli. Já jsem se o trilogii dozvěděla někdy před rokem od své kamarádky a už tehdy se mi zalíbil nápad autorky. Jenže když jsem přišla do knihkupectví a našla jsem tyto knihy, nadšení mě bohužel přešlo. Přebaly těchto knížek se mi vůbec nelíbily a nelíbí se mi ani teď. Nejen že, mají knížky i nehezký přebal ony mají i nepovedený název, který spoustu lidí od knížek odradí. A to je veliká škoda, protože to co se skrývá uvnitř těchto knížek, si zaslouží, aby se o nich dozvědělo více lidí. Teď jsem po velmi dlouhé době neměla co číst (to se často nestává), a když jsem si vzpomněla na tuto trilogii, hned jsem si zaběhla do knihovny.

Už jste si přečetli, že jsem si knížku zamilovala hned na úplném začátku. Zaujalo mě prakticky vše, co autorka v knize psala. Moc se mi líbí svět, ve kterém hlavní hrdinové žijí a to hlavně proto, že se tomu dá velice snadno uvěřit, že by to tak klidně mohlo být i realitě. Moc mě zaujali hlavní hrdinové knihy a jejich vlastnosti. A samozřejmě i jejich super schopnosti, které bych taky chtěla mít. Kniha byla velice napínavá a zajímavá!

Příběh byl ještě více skutečný a uvěřitelnější díky tomu, že se autorka nebála popisovat věci, jako jsou drogy, sex a alkohol. A také díky tomu, že se celý příběh neodehrával během 1 měsíce, ale během 2 nebo 3 let.

Tyto knížky hodnotím jako velmi čtivé a doporučuji je úplně každé slečně nebo paní, které je 13 let a více. Já osobně je považuji jako jedny z nejlepších knih, které jsem četla. Někteří si stěžovali, že 2 díl byl trošku slabší, ale já si trvám na to, že sem se zamilovala do úplně všech dílů.

Při čtení této knížky se dostanete do úžasného světa plného andělů, démonů jejich potomků nefilů a společně s hlavní hrdinkou Annou prožijete neuvěřitelný příběh plný napětí, strachu, lásky, romantiky, lží, podvodů, nadpozemských schopností a akce.


9 komentářů:

  1. Anonymní27 prosince

    Já tuhle sérii četla minulej rok na dovče a docela se mi to líbilo, i když mi neuvěřitelně, ale fakt neuvěřitelně pila krev hlavní hrdinka.
    Karolína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajímalo by mě, co se ti na hlavní hrdince nelíbilo? Já jsem si ji zamilovala hned u první kapitoly!

      Vymazat
  2. Anonymní27 prosince

    Povedená recenze na velmi nádhernou trilogii!!!��
    Máš pravdu je to dobře napsáno, ale ty obálky jsou nic moc... Ale název byl ten důvod proč mě odradilo si knih koupit. Podle toho co píšeš, si tyhle knihy budu psát k Vnarozeninám.

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní27 prosince

    Tahle trilogie se mi moc nelíbila, byla zajímavá, ale žádný zázrak. Mohlo se z toho vytěžit více, třeba by mohla hlavní hrdinka zemřít, bylo by to nečekané a smutné. Bylo to predpovidatelne... Ale chápu tobě se líbila, a dalším se líbit bude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, že se každému líbí něco jiného, ale představa, že by Anna zemřela je hrozná. V knize podle mě bylo smutku dost a taky kdyby zemřela Anna, tak by kniha neměla ten konec ne?

      Vymazat
    2. Anonymní27 prosince

      No vše by muselo skončit jinak... Ale je pravda, že ten konec bylo dokonalý.

      Vymazat
  4. O téhle sérii jsem nikdy neslyšela, ale rozhodně vypadá zajímavě :) Máš pravdu, obálka dělá hodně. Pak jsou taky knížky, které mají obálku úplně skvostnou, ale příběh je mnohem horší.

    http://skoricova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky pravda, proto je lepší tato varianta, mohla mě jen příjemně překvapit! :)

      Vymazat

Budu moc ráda, když mi napíšeš nějaký komentář :)